Foto: Publicitātes foto

Festivālā "Saxophonia" 21. februārī Spīķeru koncertzālē saksofonu kvartets "Atomos" aicina uz koncertu "Džezā tikai saksofoni!", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji no VSIA "Latvijas Koncerti".

Koncertā skanēs fragmenti no Džordža Gēršvina pasaulslavenās operas "Porgijs un Besa", ievērojamā amerikāņu mūziķa Čika Koreas "Armando's Rhumba", savukārt jaunākās džeza tendences atklāsies amerikāņu komponistes Rebekas Molionas kompozīcijā "Second Wind".

Saksofonu kvarteta "Atomos" dibinātājs ir Arvīds Kazlausks – izcils toņu un pustoņu, krāsu un nokrāsu, un izsmalcinātu gaismēnu meistars, kurš pērn nominēts Lielajai Mūzikas balvai kategorijā "Gada mūziķis". Līdz ar viņu kvartetā muzicē arī spēcīgi jaunās paaudzes saksofonisti: Jānis Puķītis un Eduards Lācis, un nupat kā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un LMT "Gada balvu jaunajam mūziķim" saņēmušais starptautisku konkursu laureāts Aigars Raumanis. Šajā programmā spožajai četrotnei pievienosies vairākos orķestros un kamersastāvos rūdītais sitaminstrumentālists Ernests Mediņš.

Saksofonists Arvīds Kazlausks stāsta: "Šajā koncertā skanēs dažādu stilu džeza mūzika. Sāksim no simfodžeza un turpināsim ar citu stilu skaņdarbiem – pieskarsimies šaflam, svingam, bi-bopam, fankam nedaudz, kā arī latino. Skanēs arī divi jaundarbi. Tos ir sarakstījuši jaunās paaudzes džeza mūziķi – Ritvars Garoza un Dāvis Jurka. Tas būs ritmiem bagāts saulainas mūzikas vakars".

Jau ziņots, ka festivāls "Saxophonia" notiks no 15. līdz 24. februārim. Koncertos varēs dzirdēt Latvijas labākos mūziķus un pasaules saksofona zvaigznes. Festivāla īpašais viesis – franču džeza leģenda, saksofonists Pjērs Bertrāns, kas muzicēs kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!