IX Starptautiskajā garīgās mūzikas festivāla "Sudraba zvani" Daugavpilī Grand Prix izcīnijis Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus", portālu "Delfi" informē kora parstāvji.

Koris balvā ieguvis 1500 latu lielu prēmiju. Tāpat "Juventus ieņēmis pirmo vietu jaukto koru kategorijā, kā arī apbalvojumu nominācijā "Atraktīvākais izpildījums", saņemot balvu no Poļu Kultūras centra.

Citās kategorijās uzvarējuši kori "Дебют" no Maskavas (bērnu koru grupā), "Spīgo" no Jelgavas (jauniešu koru grupā) un "Balsai" no Viļņas (vokālo ansambļu grupā)

Konkursā sacentās 35 kori un 15 vokālie ansambļi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Vācijas.

Koris "Juventus" diriģentu Jāņa Petrovska un Mārča Imanta vadībā konkursā izpildīja Tronda Kverno "Ave Maris Stella", Edvarda Elgara skaņdarbu aranžējumā korim "Lux Aeterna" un Gvido Lopesa Gavilāna "Que rico e!".

"Konkurenti nebūt nebija ar vieglu roku ņemami", atceras "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Jānis Petrovskis, "piemēram, finālistu–vokālo ansambļu priekšnesumus vērtēju kā ļoti augstvērtīgus. Pēc uzvaras saņēmām daudz apsveikumu, apsveicām paši sevi un jau plānojam dalību nākamajos festivālos un konkursos, iespējams, Krievijā un Francijā."

Festivāla ietvaros bija iespēja noklausīties iepriekšējā festivāla "Sudraba zvani" vienu no diviem Grand Prix ieguvējiem – Swedbank kora – koncertu. Arī "Juventus" kā laureātiem nākamajā festivālā jāatgriežas Daugavpilī ar priekšnesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!