Foto: Publicitātes foto
Turpinot tradīciju, mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2011" piedāvā daudzveidīgu koncertu, kurā savus jaunākos muzikālos veikumus klausītājiem atskaņos festivālā sevi jau pieteikušās un publikas simpātijas iemantojušās grupas. Šis koncerts būs klausāms 28. oktobrī, pulksten 19 Rīgas Kongresu namā, informē festivāla rīkotājs "Bilžu birojs".

Šogad šajā koncertā pārsteigumus sagādās ne vien mūziķi ar jaunām oriģināldziesmām, bet arī vairāki pazīstamu muzikālo apvienību kopprojekti, tādējādi apliecinot gan mūziķu profesionālās spējas sadarboties, gan savstarpējās draudzīgās attiecības.

Grupa "Camillas" "Bildēs" sevi apliecinājusi jau trīskārt, gūstot gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu simpātijas. Domājams, festivālā iegūtā atpazīstamība palīdzējusi mūziķiem iekļūt arī Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā 2009. gadā. Grupas flautiste Zīle Ūdre uzskata, ka vairākkārtēja uzstāšanās festivāla ne tik jauno grupu koncertā norūda, jo latviešu publika ir diezgan prasīga. Šogad festivālā "Camillas" uzstāsies kopā ar grupu "Disko drostaliņu estrādes ansamblis" (DDEA), kas "Bildēs" sevi pieteica 2010. gadā un, pateicoties dalībai festivālā, uzsāka sadarbību ar "Labvēlīgā Tipa" mūziķiem. "Šis kopprojekts būs kā divu augstskolu studentu muzikāls salidojums "Bilžu" ietvaros, jo lielākā daļa DDEA dalībnieku ir Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Mūzikas nodaļas studenti, savukārt "Camillas" pārstāv Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. DDEA šim priekšnesumam piesaistījuši arī stīgu kvartetu un pūtējus no Mūzikas akadēmijas, kas šo priekšnesumu padarīs īpaši kolorītu un dalībnieku ziņā plaši pārstāvētu. Vislielāko pārsteigumu, manuprāt, sagādās kopīgi izpildītais latviešu mūzikas popūrijs, kas ir aptuveni 10 minūtes garš," stāsta Ūdre.

Turpretī DDEA sitaminstrumentālists Pāvels Ignatjevs kopprojektu ar "Camillas" mūziķiem īsumā komentē kā jautru eksperimentu un, viņaprāt, elegantu grupas atgriešanos "Bildēs".

"Relicseed" šobrīd ir viena no Latvijā populārākajām heavy metal apvienībām, kas jau vairākkārt piedārdinājusi arī "Bilžu" koncertus Kongresu namā. Tās solists Edgars Rakovskis festivālu raksturo kā noturīgu, vērtīgu un vērienīgu kultūras pasākumu, jo tas aptver plašu muzikālo stilu spektru un ir būtisks atspēriena punkts jaunajiem mūziķiem.

Šogad "Bildēs" sevi jau pierādījušo mūziķu koncertā "Relicseed" uzstāsies kopīgā priekšnesumā ar smagā roka grupu "The Factor". "Izveidojām šādu projektu, jo gan ideju, gan mūzikas stilu līmenī abu grupu starpā vērojama saskaņa. Turklāt, izpildīsim "Prāta Vētras" dziesmu "Ja tikai uz mani tu paskatītos" savā aranžējumā," atklāj Rakovskis. Dziesma ieturēta jau savu identitāti ieguvušajā "Relicseed" stilā, saglabājot daļu no dziesmas oriģinālajām sajūtām. Jauno veikumu papildina arī Renāra Kaupera vērtējums: "Enerģiski, kvalitatīvi un pārliecinoši!"

"Bildēs" sevi jau pieteikušo, ne tik jauno grupu koncertā uzstāsies arī "Laikā pirms...", "Tumors", "Gapoljeri", "Pieneņu vīns", Jānis Lemežis un grupa, "Mango", "Stardust", "Livido", "Symbolic", "Catus Catus", "Suņa stunda", "WakeNC", "Black Apple Market", "Da'Ba" un citas.

Koncertu vadīs Pēteris Riekstiņš.

Ar visu festivāla "Bildes 2011" programmu varat iepazīties festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!