Foto: Publicitātes foto. "Okean Elzy"
Liepājas pludmales festivālā "LMT Summer Sound" līdzās jau izziņotajiem māksliniekiem uzstāsies ukraiņu rokmūzikas leģenda – grupa "Okean Elzy", bet pašmāju mūziķu rindas festivālā papildina "Carnival Youth" un "Da Gamba", portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

"Okean Elzy" ir viena no visu laiku populārākajām Ukrainas rokgrupām. Turklāt klausītāji to novērtējuši ne tikai Ukrainā, bet arī ārpus tās. Grupa dibināta 1994. gadā, tās līderis nemainīgi ir Svjatoslavas Vakarčuks. 2014. gada jūnijā "Okean Elzy", svinot savas pastāvēšanas 20. jubileju, uzstājās Kijevas Olimpiskajā kompleksā, pulcējot 70 000 fanu, kas ir līdz šim lielākais concerts Ukrainas vēsturē.

Grupa "Da Gamba" kā allaž priecēs ar labi zināmu skaņdarbu jaunām interpretācijām un savām kompozīcijām, bet "Carnival Youth" šogad piedāvās festivāla jaunumu – "Red Bull Tour Bus" – koncertu autobusu, kas tiks pārvērsts par skatuvi. "Carnival Youth" nule izdevuši savu jauno albumu "Propeller" un festivālā ieradīsies ar autobusu kopā ar grupām un mūziķiem, ko ir izvēlējušies un uzaicinājuši paši.

Šogad festivālā būs īpaša elektroniskās mūzikas skatuve kāpu zonā, kurā uzstāsies pazīstami dīdžeji un elektroniskās mūzikas pārstāvji, tostarp [Ex] Da Bass, Taran & Lomov, Dj Rudd, NIKLAVZ, Magnuss Eriņš, Dj AI-VA, Kaspar Kondrat, Tomy U & Tob Luii u.c.

Baltijas reģiona mūziķu rindas papildinās "Frankie Animal" (EST) un "Garbanotas Bosistas" (LT). Apmeklētājus priecēs arī pašmāju apvienība "Bandmaster", kurā apvienojušies elektroniskās mūzikas producenti DJ Rudd, Andis Ansons un hiphopa izpildītāja Zelma Jēgere, kas pazīstama arī ar skatuves vārdu Viņa. Tāpat festivāla programmā iekļautas grupu "laime pilnīga", "The Pink Elephant" un "Gain Fast" uzstāšanās.

Jau ziņots, ka festivāls "LMT Summer Sound" šogad norisināsies no 29. līdz 30. jūlijam Liepājas pludmalē.

Festivāla galveno mākslinieku vidū būs britu alternatīvās mūzikas mākslinieks King Charles, Beļģijas elektroniskās mūzikas jaunums Lost Frequencies un duets "Milky Chance" no Vācijas, kas mūzikas topus iekaroja ar dziesmu "Stolen Dance".

Starp Latvijas mūziķiem būs pašmāju hiphopa mākslinieks Ozols, ballīšu mūzikas karaļi "Bermudu divstūris", rokgrupa "Dzelzs vilks", "Linga", kā arī "Intars Busulis & Abonementa orķestris", Aija Andrejeva, "Rīgas modes" un citi.

Festivāla biļetes pieejamas visās "Biļešu servisa" kasēs Latvijā un internetā. Šobrīd divu dienu biļetes cena 33 eiro (ar telts vietu 40 eiro). Savukārt liepājniekiem pieejams īpašs piedāvājums "Biļešu servisa" Liepājas kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!