Foto: Publicitātes foto
Festivāls "Rīgas ritmi", kas notiks no 1.jūlija līdz 5.jūlijam, šogad svinēs 15 gadu jubileju, informē festivāla "Rīgas ritmu" reklāmas projektu vadītāja Lelde Zaķe.

Festivālā paredzētas vairāk nekā 20 uzstāšanās, sešas meistarklases un "Rigas Ritmi Showcase" programma, kuras laikā Latvijas izpildītāji prezentēs sevi ārzemju mūzikas ekspertiem.

Trīs lielākie festivāla dubultkoncerti notiks no 2.jūlija līdz 4.jūlijam Rīgas Kongresu namā. Tajos uzstāsies Rauls Midons, "Bugge 'N' Friends", "Fresu & Bonaventura", Estere Rada, Ramons Valle un Alans Hariss kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

2.jūlijā koncertu sniegs vokālists un ģitārists Midons, kurš, būdams neredzīgs kopš bērnības, meistarīgi apguvis flamenko, džeza un klasisko ģitārspēli un iesaistījies dažādos latīņamerikāņu mūzikas projektos. Viņš sadarbojies ar tādām džeza leģendām kā Herbijs Henkoks un Stīvijs Vonders. Vakara otrajā daļā uzstāsies starptautisks mūsdienu džeza un elektroniskās mūzikas sintēzes projekts "Bugge 'N' Friends", kurā muzicē norvēģu pianists Buge Veseltofts, franču trompetists Ēriks Trufā, turku saksofonists Ilhans Ersahins, amerikāņu producents Hoakins "Džo" Klasēls, kā arī divi norvēģi - basists Māriuss Reksjē un bundzinieks Andrēass Bī.

3.jūlijā festivālā uzstāsies Vidusjūras noskaņu duets "Fresu & Bonaventura", kurā muzicē trompetists Paolo Fresu un bandoneonists Daniele di Bonaventura. Otrajā daļā uz skatuves kāps Izraēlā dzimusī etiopiešu dziedātāja Estere Rada, kura savā mūzikā apvieno soulmūziku, džezu, etiopiešu mūziku, regeju un fanku. Viņa ieguvusi popularitāti gan Eiropā, gan ASV.

4.jūlijā notiks kubiešu pianista Valles koncerts. Kā pastāstīja Zaķe, viņš tiek dēvēts par izcilāko talantu jauno latīņamerikāņu mūzikas pianistu vidū. Pianista spēlētais "Levitando" jau vairāk nekā divas dekādes esot kubiešu skaņdarbs, ko atpazīst visā pasaulē. Festivāla "Rīgas ritmi" koncerti Kongresu namā noslēgsies ar projektu - "Tribute to Nat King Cole", kas veltīts amerikāņu džeza leģendai Netam "Kingam" Kolam viņa atceres 50.gadadienā. Slavenāko skaņdarbu programmu, kurā būs dziesmas "Unforgettable", "L-O-V-E", "When I Fall in love", "Mona Lisa" un citas, izpildīs amerikāņu vokālists Hariss kopā ar Latvijas Radio bigbendu un stīgu grupu.

Dubultkoncerti sāksies plkst.19.

Festivāls tiks atklāts 1.jūlijā plkst.17 ar bezmaksas koncertu "Origo Summer Stage", kurā uzstāsies "Bunch of Gentlemen" un projekta "Riga Jazz Presents" mākslinieki. Citi bezmaksas koncerti notiks arī brīvdabas atpūtas parkā "Egle". Arī šogad festivāls piedāvās koncertu sēriju "OlainFarm Jazz Nights" Daugavas koncertzālē, kā arī koncertus Kaņepes Kultūras centrā. Tur uzstāsies argentīniešu "new gypsy tango" ansamblis "Zingaros", franču džeza izpildītāja Sirila Emē, trio no Luksemburgas "Reis/ Demuth/ Wiltgen", Daumanta Kalniņa kvintets un citi.

Meistarklases notiks no 1.jūlija līdz 4.jūlijam Latvijas Radio 1.studijā. Tās pasniegs festivāla mākslinieki Hariss, Rada, Midons, Valle un Emē. Meistarklases ir viens no festivāla "Rīgas ritmi" stūrakmeņiem un tiek organizētas ar mērķi paplašināt jauno mūziķu zināšanas un to turpmāku pielietojumu praksē.

"Rigas Ritmi Showcase" programma norisināsies 2.jūlijā un 3.jūlijā Kongresu nama Jaunajā zālē un citās festivāla norises vietās Rīgā. Programmā uzstāsies "Bunch of Gentlemen", "Jāņa Ruņģa klātbūtne", Daumants Kalniņš, "DaGamba", Laima Jansone ar Raimondu Tigulu un citi. "Rīgas Ritmi Showcase" mērķis ir prezentēt Latvijas labākos džeza, improvizācijas un pasaules mūzikas izpildītājus ārvalstu producentiem, žurnālistiem un festivālu organizatoriem. Šogad Rīgā viesosies mūzikas eksperti no Lielbritānijas, Itālijas, Beļģijas, Luksemburgas, ASV un citām valstīm.

Festivāls "Rīgas ritmi" dibināts 2001.gadā. Tajā viesojušies vairāk nekā 520 mākslinieki, sasniedzot 165 000 klausītāju lielu auditoriju.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!