Foto: Publicitātes foto

Alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī" piesaka galvenos māksliniekus un izsludina pieteikšanos mākslinieku rezidencei Susējā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Sansusī" Aknīstes novada brīvdienu mājā Susējā norisināsies no 10. līdz 12. augustam. Šogad festivāla programmu sastāda tādi pašmāju mākslinieki kā režisore Margo Zālīte, komponists un pianists Platons Buravickis, scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs, pianists Mārtiņš Zilberts, komponists Andris Dzenītis, džeza ģitārists Matīss Čudars, aktrise Samira Adgezalova un citi.

Festivāla programmu papildina arī ārvalstu mākslinieki – dziedātāja un komponiste Diana Sirse no Meksikas, dzejnieks un komiķis Emanuels Vilseints no Francijas, kā arī citi mākslinieki. 11. augustā uz Aknīstes robežas pie graudu kaltes notiks arī "Sansusī" – Aknīstes Simtgades zaļumballe ar ansambli Ritvara Garozas vadībā. Tomēr, kā jau ierasts, pilnā festivāla programma būs pieejama vien pie ieejas festivālā, tā norises laikā, informē festivāla rīkotāji.

Savukārt no 14. jūlija tika izsludināta pieteikšanās "Sansusī" mākslinieku rezidencei Susējā, kas šogad plāno uzņemt astoņus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Izvēlētajiem māksliniekiem tiks dota iespēja divas nedēļas (laika periodā no 28. jūlija līdz 10. augustam) dzīvot un strādāt "Sansusī" rezidenču centrā, sava jaundarba radīšanai. Mākslinieku pienākums iekļaus arī savu laiku veltīt sadarbībai ar vietējiem bērniem, jauniešiem un citiem Aknīstes iedzīvotājiem.

Šogad līdzās festivālam "Sansusī" rezidenču centrā divas nedēļas pirms festivāla notiks aktīva mākslinieciskā darbība. No 6. līdz 10. augustam Sansusī rezidenču centrā viesosies dzejnieks un aktieris Emanuels Vilsēns, lai vadītu koprakstīšanas un dzejas performēšanas meistarklasi par tēmu "Izstāstīt pasauli". Meistarklases uzdevums ir piecu dienu laikā aplūkot dažādās dzejas rakstīšanas metodes, deklamēšanas veidus un citas radošās rakstīšanas tehnikas, lai rezultātu prezentētu festivāla sagatavošanas nedēļā 9. augustā.

Festivāls "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada. Tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslas festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Festivāls apvieno bezrūpīgu būšanu pie dabas, draugu un ģimenes lokā, ar izsmalcinātu kamermūzikas un citu skatuves mākslas žanru baudījumu.

Biļetes var iegādāties interneta vietnē sansusi.lv, "Biļešu paradīze" kasēs un pie ieejas festivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!