Foto: Matīss Markovskis
Ceturtdien, 15. augustā, pulksten 19.00 "Origo Summer Stage" programmā jau trešo gadu visiem interesentiem būs iespēja dzirdēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) uzstāšanos diriģenta Gunta Kuzmas vadībā, piedaloties dziedātājai un dziesmu autorei Lindai Leen, saksofonspēles virtuozam Gintam Pabērzam, kā arī Latvijas Radio bigbendam ar māksliniecisko vadītāju Kārli Vanagu, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Koncerts norisināsies pašā Rīgas centrā un to ikviens varēs apmeklēt bez maksas. Uzstāšanās uz "Origo Summer Stage" skatuves iesildīs festivālu "LNSO vasarnīca", kas no 23. līdz 25. augustam norisināsies Latgales vēstniecībā "Gors".

"Šobrīd arvien biežāk klasiskās mūzikas izpildītāji sniedz koncertus ārpus ierastās vides, lai ikvienam būtu iespēja baudīt klasiskās mūzikas brīnišķīgo skanējumu. Agrāk klasiskā mūzika bija pieejama tikai turīgākajiem iedzīvotājiem dažādās koncertzālēs un operās, taču laika gaitā process ir mainījies un attīstījies. Koncerts Stacijas laukumā ir iespēja izbaudīt bezmaksas klasiskās mūzikas koncertu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra augstākā līmeņa mūziķu izpildījumā," raksta koncerta rīkotāji.

Nākamie koncerti uz "Origo Summer Stage" skatuves noritēs Rīgas pilsētas svētku programmā no 16. līdz 18. augustam ar koncertciklu "Dziesmu tilti". Visi koncerti Stacijas laukumā sāksies pulksten 11.00.

"Origo Summer Stage" programmā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas un mākslas žanri – no simfoniskās mūzikas līdz fanka un džeza mūzikas koncertiem, kurus apmeklētājiem būs iespēja klausīties bez maksas turpat "Origo" laukumā vai doties koncertus baudīt kādā no restorānu vasaras terasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!