Foto: AFP/Scanpix
Festivālu vasara turpināsies arī šajā nedēļas nogalē - Vecumnieku novada Stelpē, Pīlādžu mototrasē jau otro reizi norisināsies festivāls "Pīlādzis", bet Saldus apkaimē rībinās neatkarīgais festivāls "Zvērā".

"Pīlādzis"

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad festivālā "Pīlādzis" tika piedāvāta viena galvenā skatuve, šogad festivāls saviem apmeklētajiem piedāvās trīs skatuves. Arī šogad "Pīlādža" galvenā skatuve tiks nodrošināta ar vairākām tonnām skaņas tehnikām un aptuveni 200 dažādiem gaismas  ķermeņiem.

Šogad par Festivāla tehniskajiem jautājumiem rūpējās uzņēmums "Art Technical Laboratory". Kvalitatīvu skanējumu Festivālā sola daudzu Latvijas grupu iecienīts skaņu operators Didzis Simanovics, kurš ir atbildīgs par skaņas tehnikas nodrošinājumu Pīlādzī: "Festivāla apskaņošanai izmantosim pasaulē atzītas akustiskās sistēmas – "Mayer Sound", kuras savos koncertos izmanto tādas grupas kā "Metallica", Nora Džounsa u.c.".

Festivāla gaismu mākslinieks Ģirts Pūtelis arī šogad sola vizuālo baudījumu: "Pīlādzis izceļas ar savu vienreizējo skatuves konstrukciju, tāpēc vienreizēju un unikālu veidojam arī gaismu dizainu, kurā varēs saskatīt gan veco rokfestivālu vienkāršību, gan jauno tehnoloģiju pārsteigumus."

Papildus Festivāla galvenajai skatuvei tiks būvētas divas mobilās skatuves. Viena no tām atradīsies skaistā meža ielokā, kur tuvākajā laikā plānota vēl vienas pastāvīgas skatuves konstrukcijas celtniecība, kas līdzināsies pat kārtīgai brīvdabas koncertzālei.

Fotogalerija: Festivāla 'Pīlādzis' teritorijas iekārtošana


Kopumā festivālā tiks piedāvātas vairāk kā 50 grupu uzstāšanos. Sākot no kaimiņu - lietuviešu "Colours Of Bubbles", igauņu "Junk Riot" un "Kosmofon" uz skatuves redzēsim arī pašumāju grupas - "Dzelzs Vilks", "Pienvedēja Piedzīvojumi", "Satellites LV", "Musiqq", "Re:public", "The Hobos", "Double Faced Eels", "HMP?", "Age Of Stones", "The Sound Poets", "Ēnas", "All Day Long", "IndyGo", "Sia Radikal" un daudzi citi.

Apmeklētājiem būs pieejamas sportiskas aktivitātes gan uz ūdens, gan gaisā. Speciāli festivālam tiks izveidoti vairāki volejbola laukumi, tāpēc aicinām apmeklētājus ņemt līdzi volejbola bumbas. Tāpat arī moto trasē varēs vērot gan motosportistus, gan motosportistes uz motocikliem.

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu Servisa" kasēs visā Latvijā. Biļetes cena 8 lati. Cenā ietilpst arī teltsvieta un mašīnas stāvlaukums.

"Zvērā"

Neatkarīgais pagrīdes mūzikas festivāls "Zvērā" šogad Saldus rajonā norisināsies jau sesto gadu pēc kārtas. Festivāls arī šogad centīsies piedāvāt apmeklētājiem pēc iespējas plašāku dzīvās un elektroniskās mūzikas klāstu.Festivāla mērķis ir veicināt aktīvo atpūtu, dodot iespēju ikvienam aktīvi piedalīties.

Kopumā festivāls piedāvās dažādu grupu un dīdžeju uzstāšanos uz piecām skatuvēm, no kurām atsevišķas būs veltītas elektroniskajai mūzikai, regejam un chillout.

Festivāla apmeklētājus šogad priecēs grupas no Baltkrievijas, Francijas, Lielbritānijas, Itālijas, Vācijas, Igaunijas, Zviedrijas, Polijas, Nīderlandes, kā arī virkne pašmāju mūziķu: "Gheto Zloba", "Zoltan", "Inokentijs Mārpls", "Huskvarn", "PND", "Sia Radikal", "Parara", "All Day Long", "Tesa", "Rūsa" un daudzas citas.

Tāpat festivālā neiztrūks arī sportiskās aktivitātes un tradicionālais "Zvērā futbols".

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.bezrindas.lv. Biļetes cena 13 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!