Koncertzālē "Ave Sol" 10. septembrī no plkst. 21.30 vairākas reizes varēs noskatīties multimediālu koncertuzvedumu "Akmens dārzs", ko veido mūziķis Helvijs Fiņķis un mūzikas producentu apvienība "DoStudija".

Neparastais, skaņu un pārdomu piesātinātais uzvedums ir iekļauts mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" programmā. Ar šo pasākumu mūziķi prezentēs savu debijas albumu "Bāra ceļš. Akmens dārzs", kas tiks izdots īsi pirms tam – 3. septembrī.

Multimediālais koncertuzvedums "Akmens dārzs" ir producentu apvienības "DoStudija" un mūziķa Helvija Fiņķa jaundarba pirmizrāde, kurā iekļauti desmit muzikāli priekšnesumi – audio stāsti – nepilnas stundas garumā.

Kā stāsta mūziķi, nosaukums "Akmens dārzs" simbolizē mūžību, stabilitāti, spēku un nepieradinātu skaistumu. Arī koncertuzvedums veidots balstoties uz mūzikas un mākslas spēku, tā forma ietērpta nepieradinātā, taču harmoniskā un unikālā skanējumā. "DoStudijas" radītās melodiskās elektroniskās mūzikas pavadījumā, Helvijs Fiņķis pasākuma apmeklētājiem prezentēs desmit savstarpēji saistītus audio stāstus par savu dzīvi, pasaules uztveri, par būšanu un nebūšanu, par vēlamo un traucējošo, par cilvēku sevī un sevi cilvēkos, par forte un piano.

Koncertuzveduma unikalitāte atklājas tā formā, laikmetīgās mūzikas un 18. gadsimtā celtās ēkas, kā tradicionālā kultūras mantojuma, sintēzē, kā arī kvalitatīvajā mūzikas izpildījumā. Katrs muzikālais stāsts tiks sinhronizēts ar video projekcijām un mūzikas pulsam pieskaņotu gaismu spēli, veidojot aizraujošu koncertuzvedumu, kas pasākuma apmeklētājiem atklās jaunu, mākslas valodā izteiktu pasauli. Izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas, tiks radīts gan muzikāli, gan vizuāli baudāms priekšnesums - ar gaismu palīdzību izceļot individuālas detaļas koncertzāles "Ave Sol" vēsturiskās faktūras aprisēs un izvietojot mūziķus trijos koncertzāles stāvos, tiks īstenots neparasts muzikālā izpildījuma formāts.

Ienākot koncertzālē, skatītāji nokļūs "Akmens dārzā", kurā seši mūziķi izvietoti dažādās lokācijas vietās, trijos koncertzāles stāvos. Vispirms apmeklētājiem būs iespēja mūziķus aplūkot kā individuālus tēlus, taču, nonākot zālē, ikviens varēs izbaudīt koncertuzveduma kopējo noskaņu un skanējumu, kā arī ieraudzīt digitālu grupas koptēlu.

Koncertuzvedums "Akmens dārzs" mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts 2016" ietvaros tiks atkārtots trīs reizes, savukārt piecpadsmit minūšu ilgajos starplaikos, uz skatuves izvietotajos ekrānos, tiks pārraidīti dokumentāli kadri no jaundarba tapšanas procesa

Koncertuzveduma sākuma laiki 10. septembrī: plkst. 22.00-22.45; plkst. 23.00-23.45; plkst. 00.00-00.45.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!