Foto: Publicitātes foto
Kultūras menedžmenta centra "Lauska" paspārnē pirms Lieldienām klajā laists folkloras kopas "Ilža" Eversmuižas garīgo dziedājumu programmu. Eversmuiža atrodas Latgalē, Ludzas novada Ciblas pagastā.

Kā vēsta izdevēji, garīgie dziedājumi Latgalē ir specifiska tradīcija un latgaliešu katoliskās identitātes daļa, kas iekļauta Latvijas kultūras kanonā. Šīs tradīcijas elementi un izpausmes laika gaitā ir mainījušies un atšķiras dažādās Latgales vietās.

Tāpēc, lai saglabātu un dokumentētu Eversmuižas draudzes garīgo dziedājumu lokālo tradīciju, folkloras kopa "Ilža" izdevusi savu piekto albumu ''Eversmuižys goreigī dzīduojumi''. Albums izdots elektroniski un ir pieejams mūzikas straumēšanas platformās "Spotify", "Youtube", "iTunes" un citur. Albumā ir iedziedāts tautas dievkalpojums Krustaceļš un mirušo ofīcijs jeb aizlūgums par mirušajiem.

Dziedājumus iedziedāja - Elza Abramāne, Agnese Abramāne, Daiga Abramāne, Aija Andersone, Rudīte Laizāne, Vita Ruduša, Silvija Donska, Sanita Čerpinska, Dace Tihovska.

Albums ieskaņots ierakstu studijā "Lauska", skaņu režisors Kaspars Bārbals. Izdots KMC "Lauska". Izdevuma noformējums: Vācijā dzīvojošās mākslinieces Ilzes Menneking-Soikans glezna.

Albuma atvēršanas pasākums notiks piektdien 7. aprīlī, pulksten 17 Eversmuižas Sv. Andreja baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!