Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ norisinājās jau trešā fonda "Līdzskaņa" sociāli radošā nometne, kuras ietvaros visdažādāko mūzikas žanru pārstāvji kopā radījuši 11 jaunus skaņdarbus ar mērķi palīdzēt grūtībās nonākušiem Latvijas mūziķiem, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Katram mūziķim ir sava motivācija kāpēc braukt, piedalīties un kopā radīt. "Mana izvēle bija mana vēlme izkāpt ārā no savas komforta zonas, jo patiesībā esmu tāds vairāk noslēgts tips. Bet šajā visā ir kas daudz svarīgāks – rūpes par savējiem. Ir forši, ka ir tāds fonds "Līdzskaņa" un nometnes, kur mēs kopā varam mācīties viens no otra un kādam šādā veidā arī palīdzēt," tā par dalību nometnē stāsta reperis ansis jeb Ansis Kolmanis.

Kopumā nometnē šogad piedalījās ap 40 dalībnieku, tostarp Aminata, Katrīna Gupalo, Ansis Kolmanis, Kārlis Auzāns, Jānis Miltiņš, Edgars Kreilis, Valdis Atāls, Andžejs Grauds, Rolands Balodis-Ūdris ar ģimeni un citi. Mūziķi bija izdomas bagāti un nometnē radītās dziesmas veidoja dažādās studijās: "Pateicoties tehnoloģiju attīstībai un piesaistīto dalībnieku spējām, varējām izveidot vairākas eksperimentālās ierakstu studijas gan iekštelpās, gan brīvā dabā. Paldies visiem nometnes dalībniekiem par ziedoto laiku!" stāsta mūziķis Atis Zviedris.

Fonds "Līdzskaņa" atbalsta mūziķus, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties mūzikas nozarē. Fonds sniedz gan finansiālu atbalstu veselības un sadzīvisku problēmu pārvarēšanai, gan piedāvā praktisku palīdzību, lai uzlabotu ikdienas apstākļus vai aktualizētu viņa radošo darbību.

Vairāk par fondu var uzzināt tā mājaslapā, kā arī "Facebook" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!