Foto: Publicitātes foto
Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" aizvadītā gada nogalē izdevis mūzikas albumu "Visu gaisu", kurā apkopotas 10 pazīstamas latviešu komponistu dziesmu aranžijas, radītas par godu brīvdabas koncertam "Kartupeļu ziedonis", kas izskanēja 2019. gada jūlijā līdzās kulturālo kartupeļu laukam Kuldīgā, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

Jūlija vidū, kartupeļu ziedēšanas laikā, Kuldīgā notika pirmais fonda "Viegli" brīvdabas koncerts "Kartupeļu Ziedonis", kuras īpaši šim notikumam izvēlējās fonda "Viegli" līdzdibinātājs, dziesminieks Goran Gora (Jānis Holšteins-Upmanis). Lai piešķirtu jau zināmām dziesmām jaunu skanējumu, "Kartupeļu lauka bigbendā" kopā ar Goran Gora muzicēja DJ Monsta (Uldis Cīrulis), mūziķis Jānis Strapcāns, perkusionists Mārtiņš Miļevskis un pianists Jānis Miltiņš. Ierakstā "Visu gaisu" iekļautas tādas laika pārbaudi izturējušas dziesmas kā Imanta Kalniņa "Dūdieviņš", grupas "Pērkons" dziesma "Pie baltas lapas", Raimondas Vazdikas izpildītā "Apsoli man neko" un citi iemīļoti skaņdarbi. "Par visām šīm dziesmām varu droši teikt, ka es gribētu būt to autors. Katra no dziesmām ir unikāla pērle Latvijas mūzikas vēsturē un šādas pērles ir jādzied," par dziesmu izvēli stāsta Goran Gora.

Iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa daiļrades, tapusi gan ideja par kartupeļu ziedēšanas svinēšanu, gan albuma "Visu gaisu" nosaukums. Imants Ziedonis darbā "Tu dzīvoji dižu darbu" rakstījis: "Dainas gāja "visu gaisu". Citi gāja "pusgaisā". Tā tautasdziesmās teica par nezinātājiem - puskoka lēcējiem - "pusgaisā"."

Mūziķis Goran Gora skaidro: "Ar šo albumu mēs neesam puskoka lēcēji, mēs esam visa koka lēcēji, tāpēc šoreiz mums ir - Visu gaisu". Albums fiziskā formātā pieejams mūzikas veikalos un fonda "Viegli" birojā Sporta2 kvartālā Rīgā. "Visu gaisu" iespējams noklausīties "KLR" Youtube kanālā un straumēšanas servisā "Spotify".

Kartupeļu lauks Kuldīgā apliecina Imanta Ziedoņa pārlaicīgo literāro darbu "Kurzemīte", kas ir Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" un Ziedoņa muzeja fokusā turpmākos gadus. Savukārt "Kartupeļu lauka radio" ir vieta stāstiem, kas raida īpaši atlasītu mūziku un rada pirmos autorraidījumus. 2020. gada jūlijā plānoti jau otrie kartupeļu ziedēšanas svētki ar fonda "Viegli" brīvdabas koncertu pie kulturālo kartupeļu lauka Kuldīgā. Visām aktivitātēm var sekot līdzi "Kartupeļu lauka radio" sociālo mediju profilos un mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!