Pirmais no visiem Latvijas festivāliem ar grupu sarakstu nāk klajā Cēsu "Fonofest", kas šogad "Uplandos" notiks 9. un 10. jūlijā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Uz festivāla divām skatuvēm uzstāsies veido 33 grupas no astoņām valstīm.
Uz Galvenās skatuves šogad uzstāsies tādas grupas kā "Skyforger", "Dzelzs Vilks", "Pienvedēja Piedzīvojumi", Roberts Gobziņš un "Resnie Putni", "Satellites LV", "The Blackout", "Blues Gang", "Pent-In Dreams", "Laime Pilnīga", "Astro'n'out", "Voiceks Voiska", "Insane (Hun)", "Soundarcade", "Sanctimony", "Enhet", kā arī vēl pagaidām nenoskaidrotie "Fonokluba" jauno grupa konkursa uzvarētāji.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad festivāla otrās skatuves darbības laiks nepārklāsies ar galveno, tāpēc likumsakarīgi, ka tā tiks veidota kā pasākuma otrais epicentrs. Uz šīs skatuves kāps "Cilice" (NL), "The Wolf Verine" (Swe), "Chain Reaction" (Pl), "New Deadline" (Fin), "My Ocean" (Blr) , "Endirve"(Fin), "Uncle Meat and the Highway Children" (UK), "Transleiteris", "FOOC", "All Day Long" , "Crazy Dolls", "Leystein", "Band Versus Music", "Acid Rain", "Stone Street", "Wild", "SIA Radikal" un "ēnas".

"Šogad tika saņemti ļoti daudz dalības pieteikumi gan no pašmāju, gan ārzemju mūziķiem. Latvijas grupu muzikālais līmenis ir audzis, kas konkursu padarīja īpaši sarežģītu," stāsta festivāla pārstāvis Jānis Sildniks, reizē vēršot uzmanību, ka nevienai no grupām vēl nav atteikts, tāpēc, iespējams, ir gaidāmi vēl kādi papildinājumi.

'Fonofest' DELFI afišā

Biļetes uz festivālu ir iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs. Cena uz abām dienām 10 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!