Foto: DELFI

Kinoteātra "Splendid Palace" sestdien 45.jubileju svinēja ansamblis "Dzeguzīte", informē ansambļa koncerta producents Jānis Viduskalns.

Koncerta programmā skanēja tikai un vienīgi komponista Raimonda Paula dziesmas, to vidū labi pazīstami un iemīļoti, kā arī vairāki jauni skaņdarbi un popuriji.

Klausītāju iemīļotās "Dzeguzītes" koncertgrupas 13 dalībnieku vidū tagad jau ir kādreizējo dzeguzēnu bērni, un visu šo laiku, kopš 1972.gada, ansambli vada Daila Martinsone.

Koncerta pirmajā daļā par godu Raiņa jubilejai skanēha cikls "Baltās dziesmas", ar kuru pirms 40 gadiem sākās "Dzeguzītes" sadarbība ar komponistu Paulu. Cikla dziesma "Putniņš uz zara" ar vārdiem "Kas manim kaitēja putniņam būt" kļuvusi par šī Latvijā vispopulārākā bērnu vokālā ansambļa vadmotīvu.

Tāpat šogad jubilejā tika godināta arī dzejniece Aspazija, kuras dzeja 1980.gadā izmantota Paula piecu dziesmu ciklā, kura vispopulārākā daļa ir "Circenīša Ziemassvētki". Cikls tiks atskaņots kopā ar jauno, talantīgo dziedātāju Mārtiņu Ruski, kuram šī ir pirmā muzikālā sadarbība ar "Dzeguzīti".

Jubilejas koncerta otrajā daļā "Dzeguzīte" nodziedāja ne vien savus zināmākos hitus, bet arī mazāk dzirdētas Paula dziesmas, kas radītas Leļļu teātra izrādei "Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta". Skanēja arī albuma "Lidojums ar gaisa balonu" melodiju popurijs, pirmatskaņojumu piedzīvoja vairāki īpaši šim koncertam radīti Paula jaundarbi, kā arī izrādes "Sudraba slidas" melodiju popurijs.

Latvijas Radio vismazāko bērnu vokālā ansambļa pirmsākumi meklējami 1970.gada vasarā, kad tika izsludināts pirmais dalībnieku konkurss, un toruden Aldas Strazdas vadībā sākās darbs pie ierakstiem.

1972.gadā ansambļa vadību pārņēma Aldas māsa, diplomēta mūzikas pedagoģe un kordiriģente Martinsone, kuras vadībā "Dzeguzīte" darbojas visus šos gadus. Ansambļa kontā ir sadarbība ar labākajiem Latvijas dziesmu autoriem un solistiem, izdotas skaņuplates un neskaitāmi albumi, koncertu skaits mērāms tūkstošos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!