Igaunijas avīze "Eesti Paevaleht" raksta par deviņus gadus veco Fredu, kurš pēdējā gada laikā policijai radījis vairāk raižu nekā pieaugušie noziedznieki.
Šis skolnieks no Tallinas atzinies vairākos noziegumos, tostarp automašīnu darbnīcas aplaupīšanā, 4000 kronu (152 lati) nozagšanā viesnīcā "Metropole", 2000 kronu (76 lati) nozagšanā Mākslas ģimnāzijas skolotāju istabā, naudas un magnetizēto kartīšu zādzībā Radionamā un citos noziegumos.

Pusotra gada laikā zēns izdarījis aptuveni 20 noziegumus. Bet savu vienaudžu vidū skolnieka pastrādāto likumpārkāpumu skaits ir vēl iespaidīgāks. Taču policija atzīst, ka cīnīties ar mazgadīgo noziedznieku nav spējīga: krimināli zēnu sodīt nevar viņa vecuma dēļ, bet vecāki soda naudas maksāt nespēj, jo viņš nāk no daudzbērnu ģimenes, māte ir bezdarbniece, bet tēvs - invalīds. Tāpēc lielākā soda nauda, kas tikusi noteikta, bija 100 kronu (3,8 lati).

Zēns ir arī pārāk mazs, lai tiktu nosūtīts uz specskolu. Uz turieni var nosūtīt tikai bērnus, kas sasnieguši 11 gadu vecumu. Nozagto naudu Freds tērējis saldumiem, izdāļājis draugiem un paziņām un bieži vizinājies taksometrā. Policija cer, ka sadarbībā ar skolu zēnu tomēr izdosies pāraudzināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!