Foto: AFI. Linda Leen un Vitālijs Gavrilovs. 2001. gads

Latvijas Nacionālajā operā 15. martā tiks pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofons" labākajiem pagājušā gada laikā izdotajiem albumiem un dziesmām. Balvas ceremoniju kā ierasts vadīs Andris Freidenfelds, bet ar īpašiem, ceremonijai sagatavotiem priekšnesumiem, uzstāsies dažādi Latvijas mūziķi.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva šogad tiks pasniegta 20. reizi pēc kārtas. Pirmā ceremonija notika 1996. gada 30. decembrī un to vadīja Vineta Vilistere un Zigfrīds Muktupāvels. Balvas tika pasniegtas nevis atsevišķās kategorijās, bet katras Latvijas mūzikas ierakstu izdevniecības komerciāli visveiksmīgākajam albumam.

Turpmākos gadus jau balvas dalītas dažādās kategorijās un mūzikas žanros, noteikta spilgtāka debija un godināts mūža ieguldījuma balvas ieguvējs.

Pirmos balvas pastāvēšanas gadus ceremonija tradicionāli notika Dailes teātrī, bet vēlāk svinīgais pasākums rīkots gan Latvijas Nacionālajā teātrī un Latvijas Nacionālajā operā. Starp neparastākajām vietām, kur notikusi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonija, minamas Sporta manēža un svaigi uzceltā "Arēna Rīga" 2006. gadā.

Kā liecina Gada balvas arhīvs, visvairāk – 28 balvas – 20 gadu laikā saņēmusi grupa "Prāta vētra".

Atskatoties uz Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas vēsturi, piedāvājam foto izlasi ar svinīgiem, aizkustinošiem, komiskiem un leģendāriem mirkļiem no ceremonijas vēstures.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!