Foto: DELFI

Svētdien, 12. augustā Aknīstē, Sūsējā norisinājās piektā laikmetīgās kamermūzikas festivāla "Sansusī" pēdējā diena. Tajā bez rīta rosmes bija iespējams vērot muzikālus priekšnesumus, uguns šovu, laikmetīgās dejas izrādi.

Festivāla trešā un noslēdzošā diena iesākās ar rīta rosmi, bet dienas gaitā "Sansusī" apmeklētājiem bija iespējams redzēt režisora Kārļa Krūmiņa izrādi bērniem "Lidojošais šķīvītis", kā arī vērot virtuozus trikus, krāsainas improvizācijas izrādē "Ironicamente Frizzo".

Vēl festivāls piedāvāja skatītājiem redzēt horeogrāfes Alises Madaras Bokalderes laikmetīgās dejas izrādi "Manu acu tulkojums", bet muzikāli Aknīstes novada viesus priecēja "Jakob Noiman Festival Band" un Matīsa Čudara koncertprogramma "Mīlestības vēstules Dievam".

Festivāla gaitā piedalījās tādi mākslinieki kā Margo Zālīte, Agete Burkina, Kārlis Krūmiņš, Platons Buravickis, Reinis Suhanovs, Marco Maghi Amato, Lauris Goss, Mārtiņš Zilberts, Orests Silabriedis, Andis Klučnieks, Andris Dzenītis, Dāvis Enģelis un daudzi citi pašmāju un ārvalstu mūziķi.

Festivāla rīkotāji "Sansusī" apraksta kā zināmo nezināmajā, kurā ietilpst kamermūzika, cirks, dejas, performances, izstāde, izrādes bērniem, brīvprātīgo eksperimenti, pianistu kautiņi bāri, bezgaļas pārtika, teltis un rīta rosmes.

Festivāls "Sansusī" Aknīstes novadā notiek kopš 2014. gada. To rīko Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš kopā ar domubiedriem. Tas ir starpdisciplinārs skatuves mākslas festivāls ar akcentu uz kamermūziku un alternatīvu gaisotni. Festivāls apvieno bezrūpīgu būšanu pie dabas, draugu un ģimenes lokā, ar izsmalcinātu kamermūzikas un citu skatuves mākslas žanru baudījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!