Foto: Monta Tīģere

Svētdien, 4. jūlijā, durvis skatītājiem atkal vēra Latvijas Nacionālā opera, aicinot uz Galā koncertu "Operas zvaigžņu vasara".

Pirmo reizi Latvijā viesojās viens no pasaulē izcilākajiem tenoriem Pjotrs Bečala (Piotr Beczała) un prestižā konkursa "Operalia 2019" uzvarētāja Adriana Gonsalesa (Adriana González). Kopā ar viņiem koncertā dziedāja arī pasaulslavenais basbaritons Egils Siliņš un Latvijas Nacionālās operas solisti Tatjana Trenogina, Ilona Bagele, Mihails Čuļpajevs un Rinalds Kandalincevs. Skaistākās itāļu un franču opermūzikas pērles līdz ar solistiem interpretēja Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris. Koncerta muzikālais vadītājs – LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.Koncerta režisore – Dace Volfarte, gaismu mākslinieks – Māris Sējāns.

Par Galā koncerta "Operas zvaigžņu vasara" spēles laukumu kļuva visa Lielā zāle, līdz ar to publikai tā bija ne vien skaista atkalsatikšanās ar opermākslu un spožākajām zvaigznēm, bet arī ekskluzīva iespēja baudīt koncertu no neierasta skatupunkta – sēdvietas bija izvietotas uz skatuves, bet koncerta scenogrāfiju veidoja greznais zāles interjers.

Lai iemūžinātu šo spilgto notikumu, video režisora Ginta Fārenhorsta komanda koncertu filmēja dažādos rakursos, un tā ierakstu ikviens interesents jūlija otrajā pusē varēs baudīt operas priekšlaukumā. Šis pasākums tiks izsludināts atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!