Foto: DELFI

Ar Baltimoras repera Wordsmith un pašmāju repa frīstaila apvienības "Brīvrunu projekts" uzstāšanos 16. maija vakarā savu vasaras koncertsezonu atklāja Kalnciema kvartāls.

Sezonas atklāšanas viesis Baltimoras reperis, mūziķis un uzņēmējs Wordsmith savā hip-hopa mūzikā ietver spēcīgu motivācijas vēstījumu. Wordsmith savās dziesmās pievērš uzmanību tādām tēmām kā vārda brīvība un jauniešu izglītība, vienlaikus izceļot, cik svarīgi mūsdienu jauniešiem ļaut brīvi izpausties un attīstīties. Ar dažādiem koncertiem, semināriem un meistarklasēm Wordsmith un viņa pavadošā grupa iepazīstina ar hip-hopa kultūru Amerikā. Mūziķis saka, ka viņa uzdevums ir izklaidēt un izglītot, vienlaikus nodrošinot tīru, kvalitatīvu mūziku plašai publikai.

Arī šogad Kalnciema kvartāla brīvdabas koncerti notiks katru ceturtdienu, sākot no 16. maija, ik nedēļu, piedāvājot dažādu žanru mūziku un iepazīstinot ar talantīgākajiem Latvijas un ārzemju mūziķiem.

Sezonas laikā ceturtdienu vakari tiks veltīti dažādiem mūzikas stiliem – būs roka noskaņas kopā ar Latvijas grupām "Indigo" un "Omertà", elektronika un eksperimentālā mūzika, uzstāsies arī pašmāju un ārzemju džeza virtuozi, talantīgi vokālisti un dziesminieki no dažādām pasaules valstīm. Šīs sezonas laikā gaidāmi vairāki pārsteigumi – muzikālās programmas papildinājumi ar viesmāksliniekiem.

Šogad katrā koncertā darbosies aptuveni 10 brīvdabas kafejnīcas, kas uz vietas gatavos dažādu valstu ielu ēdiens un piedāvās itāļu vīnus no mazajām Markes reģiona vīna darītavām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!