Foto: DELFI
Ceturtdienas, 15. maija vakarā Kalnciema kvartālā atklāta jau ceturtā brīvdabas koncertsezona. Atklāšanas koncertā sanākušajiem tika prezentēts jaunais Māra Šverna dziesmu kaverversiju albums "Brāļi un māsas".

Māris Šverns ir dziesmu autors, kurš kopš deviņdesmitajiem gadiem darbojas Latvijas pagrīdes mūzikā ar grupu "Baložu Pilni Pagalmi", kā arī solo. "Viņš raksta tik nesavtīgi un patiesi, ka ikkatrs var atrast kādu Māra dziesmu tieši sev. Un dziedāt to kā savu. To apliecina albums "Brāļi un Māsas", kur mūsdienu Latvijas mūziķi atklāj Māra dziesmu spēju skanēt praktiski jebkurā mūzikas žanrā," norāda koncerta rīkotāji.

Albuma veidošanā piedalījušās grupas un solisti - Elizabete Balčus, "Satellites LV", "Inokentijs Mārpls", "Gaujarts", "Alis P", "Laika suns", "Pieneņu vīns", koris "Juventus", "Oranžās brīvdienas" un daudzi citi.

Koncertā piedalījās lielākā daļa albumā iekļauto grupu un mākslinieku - "Manta", "Alis P", "Gaujarts", "Inokentijs Mārpls", koris "Juventus", "Das Sonntags Legion", Sniedze Prauliņa, Anna Ķirse, "Oranžās brīvdienas", "Frontline" un citi.

Koncerti arī turpmāk notiks katru ceturtdienu līdz pat septembra vidum, un programmu veidos gan pašmāju mūziķu talantīgākās apvienības, gan ārvalstu izpildītāji, informē Kalnciema kvartāla pārstāvji. Kalnciema kvartāls ir iemantojis plašu popularitāti arī ārpus Latvijas, tāpēc ir gaidāmi vairāki pārsteigumi – muzikālās programmas papildinājumi ar negaidītiem viesmāksliniekiem.

Albuma idejas autors, producents un izdevējs - grupas "Hospitāļu Iela" izveidotā biedrība "HI".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!