Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ, 2. jūnijā, tirdzniecības centra "Origo" laukumā ar izstādi "Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā" svinīgi atklāta "Origo Summer Stage" jaunā koncertu un festivālu programma, portālu "Delfi" informēja tirdzniecības centra pārstāvji.

Pasākumā piedalījās Maestro Raimonds Pauls, festivāla "Rīgas Ritmi" idejas autors Māris Briežkalns un citi tautā iemīļoti un zināmi cilvēki. Visas vasaras garumā "Origo Summer Stage" piedāvās muzikāli augstvērtīgu un daudzveidīgu bezmaksas koncertu programmu.

Atklāšanas koncertā skatītājus priecēja grupa "Musiqq" un "Latvijas Radio Brass Band" kopā ar džeza mūzikas izpildītāju Kristīni Prauliņu – mākslinieciskais konsultants Raimonds Pauls. Koncertā bija dzirdamas gan jaunas un mazāk dzirdētas, gan jau visiem labi zināmas mūzikas melodijas.

"Man ir prieks, ka Latvijā cilvēki arvien vairāk sāk interesēties par džeza mūziku, ko var redzēt pēc koncertu apmeklētības – tie kļūst vairāk un vairāk apmeklēti. Patīkami ir tas, ka jums patīk džezs," atklāšanas pasākumā dalās Maestro Raimonds Pauls.

Māris Briežkalns, festivāla "Rīgas Ritmi" idejas autors izteica prieku, ka "šeit, "Origo" laukumā, ir izstāde, kura veltīta Latvijas džeza mūziķiem, kuri ir devuši lielu ieguldījumu tās popularizēšanā un attīstībā."

Arī šovasar "Origo Summer Stage" piedāvās plašu mūzikas pasākumu programmu visas vasaras garumā, sniedzot iespēju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem baudīt kvalitatīvu izcilu izpildītāju mūziku – džezu, blūzu, rokenrolu, funk, r'n'b, pop, folkmūziku, kā arī klasisko mūziku. Visas vasaras garumā "Origo Summer Stage" ietvaros klausītājus priecēs pašmāju un ārzemju mūziķu apvienības, kā arī festivālu "Artissimo", "Saulkrastu Jazz Festival", "Rīgas Ritmi", "Blūza festivāls" atklāšanas koncerti.

"Arī šogad esam sagatavojuši kvalitatīvu koncertu programmu, kas solās būt ļoti krāšņa un priecēs klausītājus ar dažādu muzikālo gaumi. Kā arī visu vasaru apmeklētājiem būs iespēja apskatīt unikālu džeza fotoizstādi, kas ir veltīta latviešu izcilajam komponistam un pianistam Maestro Raimondam Paulam," stāsta tirdzniecības centra "Origo" vadītājs un viens no "Origo Summer Stage" iniciatoriem Aleksandrs Ņemirovskis.

"Origo Summer Stage" jaunās sezonas turpinājumā jau šodien, 3. jūnijā, no plkst. 17:00 līdz 18:30 ikviens ir aicināts uz Hermaņa Brauna rīkotā festivāla "Artissimo" muzikāliem baudījumiem bagāto koncertprogrammu. Vēl jūnija mēnesī skatītājus priecēs grupas "Mitrokhin's Master Band", "O'Night Quartet", un būs dzirdams arī starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" atklāšanas koncerts. Kā arī norisināsies folkfestivāla "Baltica" koncerts, kas priecēs klausītājus ar latviešu, līvu, latgaliešu un citu tautu un tautību tradicionālo mūziku.

Līdz šim uz "Origo Summer Stage" skatuves uzstājušies vairāk kā 100 ārzemju un Latvijas mākslinieki un muzikālās apvienības, tajā skaitā tādi iecienīti mūziķi kā Olga Rajecka, Jolanta Gulbe, Pits Andersons, Intars Busulis, Jānis Stībelis, grupas "Dagamba", "Otra puse", "PER", "The Sounds Poets" un citi. Tāpat ik gadu "Origo Summer Stage" uz Rīgu atvedis arī ārzemju viesus, sniedzot iespēju ikvienam interesentam iepazīt mūziku no visas pasaules – sākot ar Lietuvu, Zviedriju un Lielbritāniju un beidzot ar ASV, Brazīliju, Indiju un Āfriku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!