Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Ar Hosē Gonzalesa uzstāšanos koncertzālē "Palladium" 10. jūnija vakarā turpinājās šīs vasaras koncertu maratons. Argentīniešu izcelsmes zviedru dziesminieks sev ierastajā klusinātajā noskaņā sniedza rāmu, mierinošu un akustiskās ģitāras skaņām piepildītu koncertu.

Hosē Gonzaless iepriekš jau uzstājies Latvijā - "Positivus" festivālā, kur mākslinieks ir muzicējis gan kopā ar savu melodisko folkroka grupu "Junip", gan solo. Tāpat mūziķis ar solokoncertiem iepriekš viesojies Rīgā.

Šoreiz mūziķis bija ieradies Rīgā sava jaunākā studijas albuma "Local Valley" (2021) popularizēšanas turnejā. Šī albuma veidošanā mūziķis pievērsies tuvām un personiskām tēmām burtiskā nozīmē. Piemēram, albumā dzirdamas dabas skaņas, kas ierakstītas mākslinieka pagalmā. Kā allaž Gonzalesa albumos un koncertos arī šoreiz skanēja kompozīcijas trijās māksliniekam labi pazīstamās valodās – angļu, zviedru un spāņu. Pats mākslinieks norādījis, ka mūzikai jābūt melodiski patīkamai un dvēseli mierinošai, un tā ir jābauda konkrētajā mirklī.

Koncerta īpašie viesi bija pašmāju ģitāras virtuozi Rihards Lībietis un Gints Smukais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!