Foto: Jānis Vecbrālis
Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" 21. septembrī, izpelnoties publikas stāvovācijas, jauno sezonu atklājis Liepājas simfoniskais orķestris. Koncerta programmā izskanēja iespaidīgs skaņdarbs – Gustava Mālera Otrā simfonija.

Gustava Mālera Otrās simfonijas atskaņošanai ir nepieciešams paplašināts orķestra sastāvs – 130 orķestra mūziķi (uz un aiz skatuves, lai panāktu telpisku efektu!), arī koris, ērģeles un divu sieviešu balsu solo. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču uz skatuves kāpa arī Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris, Kauņas Valsts koris un izcilas solistes – Vācijā rezidējošais angļu kontralts Klaudija Hakla un pasaulslavenā latviešu operdziedātāja, soprāns Maija Kovaļevska.

Uzreiz pēc koncerta turpat Liepājas koncertzālē notika arī prezentācija Maijas Kovaļevskas pirmajam solo albumam "Majesty", kas tapis sadarbībā tieši ar Liepājas Simfonisko orķestri un Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults (izdevējs – ASV skaņu ierakstu nams "Odradek Records"). Pasākumā netrūka klausītāju, kas izmantoja iespēju iegūt izcilās mākslinieces, kā arī diriģenta autogrāfus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!