Foto: Jānis Romanovskis
Ceturtdienas, 25. jūlija, vakarā pārpildītā Dzintaru koncertzālē notika "Trīs Osokinu" koncerts, un klausītāju pilnā zāle pianistus sveica ar emocionālām stāvovācijām, portālu "Delfi" informē mākslinieku pārstāvji no "Aira Laiviņa Artists".

Pianisma mākslas zīmols "Trīs Osokini" ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Arī šogad iespaidīgā skaņdarbu izlase nebija izņēmums. Daudzveidīgo programmu Osokini realizējuši uz īpaši šim koncertam atvestā "Yamaha" koncertflīģeļa. Kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" diriģenta Gunta Kuzmas vadībā tika atskaņoti trīs klavierkoncerti – majestātiskais Ferenca Lista Pirmais Klavierkoncerts, Pētera Čaikovska Pirmais Klavierkoncerts un Volfganga Amadeja Mocarta 21. klavierkoncerts.

Visi trīs pianisti gan solo, gan duetos uzstājās koncerta otrajā daļā, kur skanēj Ferenca Lista saviļņojošie skaņdarbi, kas veltīti mīlestības tēmai, Šopēna nostalģiskās atmiņas par Nikolo Paganini personību un viena no ģeniālākajām 19. gadsimta mūzikas lappusēm – Riharda Vāgnera ''Izoldes nāve'', kurā komponists sasniedzis romantisma griestus. Franču mūzikas spožos zigzagus savā ''Nāves dejā'' virtuozi apspēlējis Kamils Sensānss, bet otrpus okeānam klausītājus aizvedusi izcilā amerikāņa Džodža Gēršvina mūzika.

Savukārt koncerta noslēgumā pianisti lutināja publiku ar slavenajām Johana Štrausa valšu melodijām, kā arī Emīla Dārziņa Melanholisko valsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!