Foto: Gints Ivuškāns
Ar stāvovācijām sestdien, 17. oktobrī, VEF kultūras pilī izskanējusi grupas "Pērkons" koncertprogramma "Cilvēk, tu esi!", kurā atdzima komponistu Imanta Kalniņa, Jura Kulakova un Jura Sējāna 1984. gadā tapušais kopdarbs – rokoratorija "Kā jūra, kā zeme, kā debess" un Jura Kulakova 2000. gadā komponētā rokopera "Čigāns sapnī".

Kā iepriekš ziņots, šī koncertprogramma ir grupas "Pērkons" veltījums izcilajam dzejniekam Mārim Čaklajam, kuram šogad būtu apritējuši 80 gadi.

Koncertprogrammas pirmajā daļā īpašie viesi bija operdziedātājs, viens no kādreizējiem "pērkoniešiem", šobrīd kultūras ministrs Nauris Puntulis un mūziķe Elizabete Balčus. Savukārt otrajā daļā rokoperas spilgtākos fragmentus kopā ar grupu "Pērkons" izdziedāja Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis, dziedātājas Annija Putniņa un Elizabete Balčus.

Atgādinām, ka Egils Melbārdis jau pirms divdesmit gadiem piedalījās "Čigāns sapnī" iestudējumā Daugavpils teātrī un par Jāņa Cilvēka lomu 2002. gadā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākais jaunais aktieris. Aktieris atzīst, ka jūtas gandarīts pēc divdesmit gadiem atkal izdziedāt brīnišķīgos un tajā pašā laikā ļoti sarežģītos rokoperas fragmentus.

Turnejas nākamie koncerti notiks 1. novembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 15. novembrī – Koncertzālē "Cēsis" un 21. novembrī – Ventspils Teātra namā "Jūras vārti". Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!