Foto: Jānis Vecbrālis
Ar stāvovācijām un publikas sajūsmu sestdien, 30. novembrī, koncertzālē "Lielais dzintars" izskanējis grupas "Instrumenti" dalībnieku Reiņa Sējāna un Jāna Šipkēvica un Liepājas Simfoniskā orķestra kopīgais koncerts.

Kā raksta koncerta rīkotāji, abu mūziķu radītie skaņdarbi šajā vakarā piedzīvoja nepieredzētu plašumu un jaudu, un saņēma arī nepārprotamu publikas atzinību – stāvovācijas.

"Vakars, ko neaizmirst!" – tā pēc uzstāšanās koncertu komentēja paši "Instrumentu" dalībnieki.

Koncertā varēja baudīt šo abu mūziķu individuālo daiļradi – pirmajā daļā skanēja Reiņa Sējāna mūzika, tostarp arī fragmenti no viņa 2016. gadā tapušā baleta viencēliena "Vārna", savukārt otrajā daļā Jāņa Šipkēvica skaņdarbi un viņa aranžētās Imanta Kalniņa dziesmas. Koncerta noslēgumā skanēja "Instrumentu" skaņdarbi, kas šoreiz atklājās simfoniskā orķestra ietērpā.

Uz skatuves kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un "Instrumentiem", kāpā arī diriģents Kaspars Ādamsons, dziedātāja Maija Sējāne, ģitārists Matīss Čudars un sitaminstrumentālists Anrijs Grīnbergs. Orķestrāciju autors – Andris Sējāns.

Liepājas Simfoniskais orķestris, kas veidojis ne vienu vien programmu kopā ar Latvijā populāriem rokmūziķiem un grupām, ar grupas "Instrumenti" mūziķiem ar lieliem panākumiem jau pirms diviem gadiem koncertēja Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!