Foto: Publicitātes attēls

Rundāles pils dārzā 9. jūlija vakarā notika par krāšņu tradīciju kļuvušais Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu šajā vasarīgajā pasākumā.

Lielāko senās mūzikas svētku noslēgumā arī šogad skanēja Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls "Gadalaiki" – viens no populārākajiem klasiskās mūzikas opusiem, kas piedzīvojis daudzus ieskaņojumus un interpretācijas visā pasaulē. Kopā ar kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" Normunda Šnē vadībā koncertā piedalījās arī izcilā vijolniece, pasaules vadošo orķestru soliste Kristīne Balanas.

Ciklā "Gadalaiki" apvienotie četri vijoļkoncerti pirmoreiz izdoti 1725. gadā krājumā ar nosaukumu "Harmonijas un izdomas sacensība".

Šoreiz saspēlē ar "Sinfonietta Rīga" "Gadalaikus" atskaņoja spilgtā vijolniece Kristīne Balanas – Lielās mūzikas balvas laureāte ar ievērojamu starptautisku karjeru. Laikraksts "The Times" raksturojis latviešu vijolnieci kā "žilbinoši virtuozu" mūziķi. Viņa ir viena no visstraujāk plaukstošajiem talantiem uz pasaules skatuvēm, Starptautiskā "ARD" konkursa fināliste un Spānijas karalienes Sofijas balvas "Fundacion Excelentia Young Talent" saņēmēja. Arī pašu mājās jaunās vijolnieces sniegums novērtēts ar Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks 2017".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!