Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Koncertzālē "Palladium" 16. jūnijā notika baltkrievu grupas "Molchat Doma" koncerts. Rīgā grupa beidzot muzicēja pēc pandēmijas dēļ atliktiem koncertiem, bet lielā auditorijas pieprasījuma dēļ uzstāšanās no kluba "Melnā piektdiena" tika pārcelta uz daudz ietilpīgāko koncertzāli "Palladium".

Baltkrievu darkwave un post-punk apvienība dibināta 2017. gadā Minskā un vēl pirms sava pirmā koncerta pašu mājās, piedzīvoja negaidītu un strauju popularitātes vilni visā pasaulē. Arī joprojām notiekošajā koncertturnejā "New Wave Sadness" izpārdoti teju visi grupas koncerti Eiropā, Latīņamerikā un ASV.

Grupa savā daiļradē savieno 80. gadu un perestroikas laika krievu roka estētiku un ietekmes no darkwave un post-punk klasikas, kā grupām "Joy Division", "The Cure" un citām.

Neskatoties uz grupas neilgo pastāvēšanu, tās augšupceļš bijis gana straujš un aizpagājušā gada nogalē iznākušais jaunākais albums "Monument" izdots ierakstu kompānijas "Sacred Bones Records" paspārnē. Arī "Molchat Doma" iepriekšējais albums "Etaži" piedzīvojis negaidītu popularitāti un ticis pat pārizdots, jo visa tā 10 000 eksemplāru tirāža tika ātri izpārdota, savukārt dziesma "Sudno" kopš 2020. gada aprīļa ne reizi nav pametusi straumēšanas servisa "Spotify" topu "Viral 50", bet jaunākais albums "Monument" iekļuvis "Billboard" topa "Heatseekers" 21. vietā.

Grupa "Molchat Doma" ir publiski nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā un daļu no savu koncertu ienākumiem ziedo Ukrainas atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!