Foto: DELFI
Sestdienas vakarā ar krāšņu koncertu britu indie pop apvienība "Bastille" pieskandēja "Arēnu Rīga".

Gudra popmūzika ar ambīcijām – tā "Bastille" raksturo prominentais mūzikas medijs "New Musical Express" (NME), un nav melots – grupa sajūsmina labas popmūzikas cienītājus jau sešus gadus, iepriekš informēja pasākuma rīkotāji.

Iepriekš klajā nāca grupas otrais albums "Wild World", kas dienasgaismu ieraudzīja pērn septembrī. Albuma un tā radio stacijās bieži spēlētā singla "Good Grief" panākumi pierāda, ka "Bastille" nav tikai viena hita grupa. Iepriekšējām balvām un nominācijām, tostarp 2014. gadā gūtajai "Brit Award" un 2015. gada "Grammy" nominācijai, abām par labākās jaunās grupas titulu, kā arī "Teen Choice Award" par labāko rokdziesmu sekojušas arī citas, un žurnāls "NME" iekļāva "Wild World" 2016. gada labāko albumu topā, turklāt augstajā 20. vietā. Albums piedzīvoja arī vērā ņemamus komerciālos panākumus, uzreiz pēc iznākšanas nonākot Lielbritānijas pārdotāko ierakstu Top 40 pirmajā vietā. Tādus pašus panākumus uzreiz pēc izdošanas piedzīvoja grupas pirmais albums "Bad Blood".

"Bastille" koncerts Arēnā Rīga ir atgriešanās Latvijā – 2014. gada vasarā grupa uzstājās "Positivus" festivālā.

"Šobrīd, jaunā albuma popularizēšanas koncertturnejā, "Bastille" ir savā labākajā formā. Mūziķi katram fanam liek justies īpašam, Dens Smits kā aptracis lec publikā un skraida starp koncerta apmeklētājiem, turklāt īpašu atmosfēru rada arī iespaidīgais instrumentu komplekts uz skatuves, tostarp trīs taustiņi, divi bungu komplekti, ģitāras, trompetes un tromboni. Masīvs skaņas piedzīvojums un šovs garantēts," iepriekš solīja koncerta rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!