Foto: DELFI
"Es laiku saprotu pavisam citādi – piedzimšanai un nomiršanai nav nekāda sakara ar laiku," gaidāmo "Cabaret Palladium" uzveduma tematiku "laiks" ieskicē tā režisors Viktors Runtulis. Laika sajūta pazūd arī vērojot kabarē trupas gatavošanos jau desmitajai izrāžu sezonai, kas sāksies decembrī.

Izrādē ir sagaidāmi gan muzikāli priekšnesumi, gan dejas un akrobātu triki. Apspēlējot laika tematiku, būs dzirdamas populāras muzikālas kompozīcijas no gadiem, kad pasauli sadalīja dzelzs priekškars, ļaujot ieskatīties tam abās pusēs reiz notikušajā - salīdzināt, kas bija populāri vienā un kas - otrā tā pusē.

Vienoti ģimeniskā komandā darbosies gan profesionāli aktieri un dziedātāji Aija Vītoliņa, Elza Rozentāle Natha un Dons, gan akrobāti, mīms un pārējie "ģimenes" locekļi. "Mēs esam viens veselums, kurā katrs darbojamies savā lomā. Šeit mēs dzīvojam, spēlējam dzīvi un ievērojam stingru principu nenest ielas dubļus uz skatuves. Mēs aizejam no realitātes un vienlaikus radām māju sajūtu, lai neviens nevēlētos doties prom," atklāj Lumjērs jeb Gatis Cīrulis.

"Cabaret Palladium" pasaule ir kaut kas pa vidu starp cirku, teātri un pasaku. Tajā vienlaikus darbosies aptuveni 40 cilvēki, turklāt kabarē labākajās tradīcijās būs tērpti arī krupjē, viesmīles un pat galda klājējs, "Vairāk saules" saimnieks, Endijs Bērziņš.

Jautāta, kāds ir tērpu dizainera izaicinājums, veidojot kostīmus kabarē dalībniekiem, dizainere Agnese Volmāre portālam "Delfi" norāda tieši: "Jo seksīgāk, greznāk un plikāk, jo labāk!" Viņa paskaidro, ka katram ir savs tēls, turklāt daudziem tērpu idejas radušās tieši vērojot to, kā viņi spēlē, kādas ir viņu lomas. Izsmalcinātās izrādes seksualitātes dēļ "Cabaret Palladium" komandā piesaistīta arī veļas zīmola "Amoralle" īpašniece dizainere Inese Ozola.

Pabijuši gan "Sapņu fabrikas", gan "Artelis. Gandrīz teātris" telpās šogad trupas dalībnieki ievāksies plašajā koncertzālē "Palladium", kas ļauj apvienot kabarē pirmajos gados panākto amerikānisko greznību un telpiskumu, vienlaikus saglabājot pēdējos gados izrādēs ienākušo franču kabarē intīmo atmosfēru. Tomēr kā jau pasakā, daudz kas no gaidāmā joprojām paliek noslēpums, norāda izrādes režisors Runtulis.

Krāšņo un akrobātisko horeogrāfiju veido horeogrāfi Elīna Breice, Dmitrijs Gaitjukevičš un Guntis Spridzāns. Pie muzikālā noformējuma strādā "Cabaret Palladium" orķestris Mārča Auziņa vadībā.

Tiek solīts, ka "Cabaret Palladium" vakara līksmība nebeigsies pēc izrādes otrās daļas, bet pāraugs ballītē, kuru būs iespēja baudīt līdz pat plkst. 3 naktī.

Galdiņu rezervācija iespējama interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas no Ls 40.00 – Ls 50.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!