Foto: Anrijs Požarskis
Piektdien, 5. aprīlī, ar jaunu programmu koncertzālē "Cēsis" viesojās viens no pazīstamākajiem islandiešu mūziķiem Högni Egilsons, kurš vienīgajā šī pavasara koncertā Baltijā atskaņoja savus jaunākos skaņdarbus balsij un stīgu kvartetam.

Högni plašāk pasaulē pazīstams kā elektroniskās mūzikas apvienības "GusGus" un indie rock grupas "Hjaltalín" dalībnieks, dziesmu autors un vokālists, rakstījis mūziku arī kino un televīzijai.

Pēc daudziem gadiem, kas pavadīti elektroniskajā skaņu pasaulē, viņš pievērsies jauniem meklējumiem mūzikā. Högni uzrunājis stīgu kvarteta skanējums, jo arī pats bērnībā apguvis vijoļspēli. Šī mūzikas forma esot ļoti nozīmīga mūsdienu trauksmainajā tehnoloģiju mirāžu laikmetā, un tās pirmatnējais ceļš un radītās emocijas uzrunā spēcīgāk nekā jebkad agrāk.

Koncertā, kas izskanēja vienīgi Cēsīs, līdzās Högni uz skatuves varēja dzirdēt arī "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartetu – Kristiāna Širante/vijole, Agnese Kanniņa-Liepiņa/II vijole, Artūrs Gailis/alts un Kārlis Klotiņš/čells.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!