Foto: Anrijs Požarskis
Sestdien, 21. oktobrī, koncertzālē "Cēsis" latviešu pianista Reiņa Zariņa un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) izpildījumā izskanēja viens no pasaules populārākajiem skaņdarbiem klavierēm – Sergeja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts, kā arī dāņu komponista Karla Nilsena Ceturtā simfonija.

Koncerta pirmajā daļā bija dzirdama dāņu komponista Karla Nilsena Ceturtā simfonija LNSO un diriģenta Andra Pogas izpildījumā.

"Karla Nilsena simfonijas man ir samērā jauna pieredze - nekad iepriekš nebiju tās diriģējis. Strādājot ar šo mūziku - gan analizējot to, gan arī mēģinājumu procesā -, parādījās interesanti izaicinājumi. No šīs mūzikas strāvo īpašs ziemeļniecisks rakstura sīkstums, dabas skaistums un skarbums vienlaikus, kā arī vēsturē un folklorā sakņots garaspēks," atzīst diriģents Andris Poga.

Savukārt koncerta otrajā daļā izskanēja Rahmaņinova Otrais klavierkoncerts Lielās mūzikas balvas laureāta Reiņa Zariņa lasījumā: "Rahmaņinova "Otrais" jau kopš sava pirmatskaņojuma vienmēr bijis viens no visu laiku mīlētākajiem klavierkoncertiem. Un kas tur ko nemīlēt? Pirotehnisks pianisms, bagātīga orķestra skaņa, pāri visam aizgrābjoši skaistas, līdzi dziedamas melodija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!