Foto: LETA

Piektdien, 12. aprīlī, "Arēnā Rīga" izskanējis grupas "Dagamba" līdz šim vērienīgākais koncerts. Kā informē grupas pārstāvji, krievu komponistam Pēterim Čaikovskim veltīto programmu noklausījušies aptuveni 7000 klausītāju.

Vakara kodolu veidoja grupas jaunākais veikums, albuma "Dagamba feat Tchaikovsky" kompozīcijas, kurās grupas oriģinālmūzika mijiedarbojas ar citātiem no Pētera Čaikovska zināmākajiem darbiem. Tāpat izskanēja arī "Dagambas" labāko darbu izlase, ko šoreiz bagātināja vairāki viesi.

Kā kārtīgā rokkoncertā, vispirms uzstājās "iesildītāji". Šoreiz tie bija stīgu kvartets "Sotto Voce", kas atskaņoja Čaikovska mūziku "tīrā" veidā. Vēlāk uz skatuves kopā ar "Dagambu" kāpa etnomūzikas grupa "Tautumeitas", daudzsološais vijolnieks Daniils Bulajevs, kontrabasiste Alise Broka, Rīgas Doma zēnu koris, Mesa, kā arī laikmetīgās horeogrāfes Lienes Gravas iedvesmotie dejotāji.

Vērienīgajā sadarbības projektā klātesošs bija arī pats Čaikovskis. Viņa klātbūtni, ritmisko galvas kustināšanu un lidojumu kosmosā iespējamu padarīja koncerta režisors un videomākslinieks Roberts Rubīns kopā ar komandu – 3D mākslinieku Vili Bērziņu un 2D mākslinieku Paulu Poikānu. Gaismu režisors Pāvels Armanis, skaņu režisori Andris Ūze un Artūrs Sedriks Sinkevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!