Foto: LETA

Ar vērienīgu koncertu, stāvovācijām un pasaulslaveno latviešu izcelsmes diriģentu Marisu Jansonu pie pults 16. septembrī Lielajā ģildē 90. jubilejas sezonu atklāja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO). Koncerta īpašais viesis – komponists un pianists Raimonds Pauls.

Mūzikas mediji šo koncertu jau nosaukuši par vēsturisku, kad uz vienas skatuves kopā ir iespēja redzēt divas tāda mēroga zvaigznes. Pats Mariss Jansons, kurš stājies daudzu pasaulē augstu vērtētu kolektīvu priekšā un šobrīd ir Bavārijas radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents,
iepriekš sarunā ar medijiem atzinis, ka muzicēt kopā ar Paulu bijis viņa sens viņa sapnis. "Raimonds Pauls ir pasaules līmeņa komponists, un Latvija ar viņu patiesi var lepoties," iepriekš paudis viens no labākajiem diriģentiem pasaulē.

Marisa Jansona vadītā koncerta pirmajā daļā skanēja Hektora Berlioza "Fantastiskā simfonija", savukārt otrajā – Raimonda Paula un Džordža Gēršvina mūzika.

Pēc koncerta notika pieņemšana, kurā uzrunu teica gan LNSO patronese Iveta Vējone, gan kultūras ministre Dace Melbārde. Abiem maestro piemiņai tikai pasniegtas LNSO gadagrāmatas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!