Foto: DELFI
Jau šovakar, 4.novembrī, "Arēnā Rīgā" ar pavisam jaunu programmu viesosies mūsdienu sintpopa sensācija – Mančestras duets "Hurts".

Vēl vakar mūziķi sniedza koncertu Tallinā. Portāla "Delfi" lasītājiem piedāvājam apskatīt foto no tā:

Jau rakstīts, ka otrais "Hurts" albums "Exile" iznāca 8.martā, pirmajā nedēļā sasniedzot britu topa devīto vietu.

Grupas dalībnieki paši atzīst, ka šoreiz tā ierakstīšana paņēmusi ievērojamāki vairāk pūļu nekā tas bija darbā pie pirmā albuma. Iestrādnes jau bijušas 2011.gadā, taču līdz pilnvērtīgam albumam nācies pūlēties vairāk nekā gadu.

Piecu "Exile" dziesmu pirmatskaņojuma laikā BBC 1 studijā Teo Hačkrafts pastāstīja: "Pirmkārt vēlējāmies klausītājus iepazīstināt ar kompozīciju "The Road", tāpēc ka tā visuzskatāmāk pauž visa albuma ideju. Mēs mēģinājām uzrakstīt visdrūmāko dziesmu, kādu vien spējām." Šis sacerējums ir par autoavāriju un to iedvesmojuši Dž.Ballarda romāns "Autokatastrofa", un K.Makārtija darbs "Ceļš".

NME salīdzina šo dueta veikumu ar "Muse" "The 2nd Law". Savukārt "Guardian", atrodot paralēles par ar "Nine Inch Nails" ģitāru skaņām, uzsver, ka visam tomēr cauri vijas savs, oriģināls rokraksts. "BBC Music" pat apgalvo: "[albums] sakāpina mūsdienu popmūzikas sajūtas tādā mērā, ka neviena grupa neskan tik skaudri kā "Hurts".

Grupu "Hurts" 2009.gadā Mančestrā nodibina Teo Hačkrafts (vokāls) un Adams Andersons (taustiņinstrumenti), kuri no 2005.gada muzicēja apvienībā "Bureau", kas vēlāk pārtapa par "Daggers" un galu galā beidz pastāvēt, jo Hačkrafts un Andersons nolēma strādāt duetā. Par "Hurts" vizītkarti kļuvis mazliet atsvešināts 30.gadu ģērbšanās stils, drīzāk 80.gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, padrūma noskaņa, ko paspilgtina smeldzes caurausts vokāls. Savu mūzikas stilu paši grupas dalībnieki nodēvējuši par Disco Lento.

Grupas Hurts debijas albums "Happiness" iznāca 2010.gada septembrī un drīz vien kļuva par sensāciju - seši singli no albuma - "Wonderful Life", "Better Than Love", "Stay", "Sunday", "All I Want For Christmas Is New Year's Day" un "Illuminated" - pabija dažādu Eiropas topu augšgalā.

Albums ieguva Zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Platīna – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. Pārdoto kopiju skaits pārsniedz vienu miljonu.

Hurts uzstājušies dažādos Eiropas festivālos kā "Rock Im Park" un "Rock Am Ring", "Oxygen", "T In The Park", "V Festival", "Sziget", "Pukkelpop", kā arī "Positivus" festivālā Latvijā 2011. gadā.

2011. gadā grupa triumfēja arī Lielbritānijas slavenajā Glastonberijas festivālā, kur 135 000 skatītāju aptaujā tieši viņu uzstāšanās tika atzīta par vislabāko, atstājot aiz sevis tādus grandus kā "U2", Bejonsē un "Coldplay". Arī britu mūzikas medija "New Musical Express" NME veidotajā aptaujā "Band Of The Summer" lasītāji šo duetu atzinu par labāku nekā "Kaiser Chiefs", "The Killers", "My Chemical Romance" un pat "Muse".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!