Foto: Pauls Zvirbulis

Dzintaru koncertzālē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās 17. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kas šogad bija veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai.

Festivāla noslēguma koncertā līdzās maestro Gidonam Krēmeram un orķestra rezidējošajam māksliniekam pianistam Georgijam Osokinam, uzstājās īpaši viesi – neordinārais un intelektuālais vijolnieks Hugo Tičiati (Hugo Ticciati), kurš jau vairākkārt atskaņojis latviešu komponistu skaņdarbus, un mecosoprāns Lusiana Mančīni (Luciana Mancini). Čīliešu-zviedru dziedātāja ir spoža senās mūzikas interprete, koncertējusi ar slaveniem senās mūzikas ansambļiem, piemēram, Freiburgas baroka orķestri un "L'Arpeggiata".

Kā atgādina festivāla rīkotāji, līdzās Ludviga van Bēthovena skaņdarbiem koncertā izskanēja arī divi pasaules pirmatskaņojumi – pasaulē atzītā lietuviešu pianista Andriusa Žlabis jaundarbs ''Kaleidoscope of the lost time'' un latviešu komponista Artura Maskata koncerts ''Vasaras sapņi'' balsij, vijolei un kamerorķestrim ar Emīlijas Dikensones dzeju.

Jau ziņots, ka 17. "Kremerata Baltica" festivāls notika 12. un 13. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!