Foto: Publicitātes attēls

Pagājušās nedēļas nogalē, 16. jūlijā, Dzintaru koncertzālē ar krāšņu Galā koncertu "Viva Italia" izskanēja otrais starptautiskais Jūrmalas festivāls, portālu "Delfi" informēja Dzintaru koncertzāles pārstāvji.

Festivāla atklāšanas koncertā 11. jūlijā notika Morisa Ravela Pirmo klavierkoncerts Solmažorā, izcilā latviešu pianista un starptautisko konkursu laureāta Vestarda Šimkus interpretācijā, savukārt virtuozais krievu mūziķis, par trompetes Paganīni dēvētais Sergejs Nakarjakovs klausītājiem Latvijā dāvāja solo Fēliksa Mendelszona Vijolkoncertā reminorā. Abiem solistiem koncertā pievienojās Jūrmalas festivāla orķestris starptautiski atzītā diriģenta Aināra Rubiķa vadībā.

12. jūlijā klausītājiem tika piedāvātas divas programmas. Plkst. 18:00 atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē aktieris Ivars Kalniņš aicināja uz koncertu "KinoTeātris", kopā ar aktrisi Ēriku Egliju, pianistu Arturu Maskatu un trompetistu Andri Ābelīti, publiku iepriecinot ar skaistām dziesmām no kinofilmām, teātra izrādēm un soloprogrammām. Savukārt plkst. 20:00 Lielajā zālē gruzīnu, latviešu un spāņu etnomūziku, kā arī amerikāņu džezroka skaņdarbus atskaņoja un izdejoja gruzīnu etnodžeza grupa "Egari".

13. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa starptautiski atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, lai kopā ar mūziķu apvienību no Londonas atskaņotu slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas "Karmena", kā arī Astora Pjacollas, Ernesto Lekuonas skaņdarbus un Latīņamerikas tradicionālo mūziku.

15. jūlijā klausītājus priecēja mūziklu zvaigznes no Londonas, kuras kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Lielbritānijas izpildīja skaistākās ārijas un duetus no Leonarda Bernsteina, Ričarda Rodžersa, Endrū Loida-Vebera, Kola Portera un citu komponistu mūzikliem.

Festivāls noslēdzās 16. jūlijā ar krāšņu Galā koncertu "Viva Italia", kurā Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni un Gaetāno Doniceti operu majestātiskās ārijas un duetus izpildīja starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alise Zinovjeva (soprāns), uzlecošā zvaigzne Marlēna Keine (soprāns), izcilais latviešu basbaritons Egils Siliņš, tenors Kristians Benedikts un Jūrmalas festivāla orķestris, Igaunijas Nacionālās operas galvenā diriģenta Vello Pēna vadībā.

Piedāvājam īsu foto ieskatu šī gada festivāla koncertos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!