Foto: Ivans Varšavskis

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē 11. jūlijā izskanēja viens no spilgtākajiem šīs vasaras koncertiem, kurā uz vienas skatuves satikās pasaules opermūzikas zvaigznes – latviešu mecosoprāns Elīna Garanča un Hibla Gerzmava. Koncerta muzikālo pavadījumu nodrošināja Festivāla orķestris, kurā apvienoti labākie Latvijas mūziķi. Pie diriģenta pults stājās kādreizējais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vadītājs Karels Marks Šišons.

Koncertā, ko rīkoja kompānija "Art Forte", izskanēja ārijas no abu operas mākslinieču aktuālā repertuāra, bet abas dziedātājas satikās izpildot populāro duetu "Barkarola" no Žaka Ofenbaha operas "Hofmaņa stāsti". Īpaši vētrainas stāvovācijas izpelnījās Žorža Bizē operas "Karmena" populārākie fragmenti Garančas izpildījumā. Koncertu vadīja muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Foto: Ivans Varšavskis

Koncerta skatītāju vidū bija Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, kā arī citas amatpersonas – kultūras ministre Dace Melbārde, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, u.c. Koncertu baudīja arī bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, komponists Raimonds Pauls ar kundzi, režisors, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis un aktrise Kristīne Krūze-Hermane, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, režisors Andrejs Žagars, aktrise Lilita Ozoliņa, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un citi.

Jau ziņots, ka koncerts bija daļa no šovasar Jūrmalā notiekošā festivāla "Baltijas muzikālās sezonas". Nākamais koncerts gaidāms 16. jūlijā kad Dzintaros notiks belkanto zvaigžņu dueta – tenora Lorensa Braunlija un "zelta soprāna" Sāras Kobernas koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!