Foto: AFP/Scanpix
Ar pavisam nelielu koncertu Losandželosas klubā "Troubadour" 1. aprīlī savu oriģinālā sastāva apvienošanās turneju uzsāka rokmūzikas leģenda – grupa "Guns N' Roses". Šis koncerts iepriekš nebija izziņots, plānojot, ka pirmā grupas kopīgā kāpšana uz skatuves būs aprīļa vidū festivālā "Coachella".

Koncerts tika izziņots tikai dienu iepriekš un pārdošanā bija vien 250 biļetes.

Vēsturiskais koncerts pārsteidza fanus nesagatavotus – zvaigznes, kuras radušas uzstāties arēnās un stadionos, šoreiz par savas pirmā koncerta vietu bija izvēlējušies vienu no mazākajiem klubiem Losandželosā. Vieta "Guns N' Roses" biogrāfijā ir īpaši zīmīga – tieši klubā "Troubadour" grupa pirmo reizi tika ievērota un sākās tās ceļš uz panākumiem.

Jau ziņots, ka šī ir pirmā reize kopš 1993. gada, kad uz vienas skatuves atkal kopā kāpuši rokgrupas "Guns N' Roses" oriģinālā sastāva dalībnieki Aksels Rouzs, Slešs un Dafs Makagans. Pēc dziesmas "Paradise City" Slešs un Rouzs apskāvās, tādējādi apliecinot, ka iepriekš nepārvaramās domstarpības ir aizmirstas.

Piektdienas koncertā trim mūziķiem pievienojās taustiņinstrumentālists Dizijs Rīds, ģitārists Ričards Fortuss un bundzinieks Frenks Ferers.

Lai arī koncertā bija aizliegts ienest mobilos tālruņus un videokameras, vairāki fani nofilmējuši un ievietojuši internetā fragmentus no koncerta.

Slešs no grupas aizgāja 1996.gadā pēc strīda ar Rouzu, bet Makagans pameta grupu gadu vēlāk. Rouzs turpināja uzstāties ar "Guns N' Roses" nosaukumu, bet ar citiem mūziķiem.

Pēdējais koncerts, kurā Rouzs, Slešs un Makagans spēlēja kopā, bija 1993. gada 17. jūlijā Buenosairesā.

Atgādinām, ka pēc uzstāšanas "Coachella" festivālā, sāksies "Guns N' Roses" Ziemeļamerikas koncertturneja, kurā ir ieplānoti 20 koncerti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!