Foto: DELFI

Festivāla "Skaņu Mežs'2015" ietvaros koncertzālē "Palladium" piektdien uzstājās virkne mūziķu, kuru daiļrade pieskaitāma tā dēvētajai eksperimentālajai deju mūzikai.

Festivāla pirmo dienu atklāja itāļu trance mūzikas dekonstruētājs Lorenco Senī (Lorenzo Senni), portugāļu afro-hausa aktualitāte DJ Nigga Fox, ungāru datormūzikas komponists Gabors Lazars (Gábor Lázár) un pašmāju mūziķis Mārtiņš Roķis ar savu projektu "N1L".

Tāpat uzstājās IDM ikona "Squarepusher".

"Skaņu mežs" notiek jau 13. reizi - festivāla mērķis ir atainot jaunākās norises mūzikā, piedāvājot aktuālus eksperimentus no visdažādākajiem mūsdienu mūzikas laukiem, ieskaitot deju mūziku, brīvo improvizāciju, laikmetīgo mūziku un radikālākas elektroniskās un rokmūzikas formas.

Šā gada septembrī medijs "Electronic Beats" nodēvēja "Skaņu mežu" par vienu no desmit gaidītākajiem eksperimentālās mūzikas pasākumiem Eiropā, savukārt žurnāls "The Wire", recenzējot festivāla 2014. gada izlaidumu, sacīja sekojošo: "Latvijai ir daudz ar ko lepoties."

"Skaņu mežs'2015" turpināsies arī nākamnedēļ - 9. un 10. oktobrī tas noritēs mūzikas namā "Daile", piedāvājot uzsvērtu žanrisku daudzveidību: koncertvakaros būs dzirdama Frederika Rževska (Frederic Rzewski) vēlīnā klaviermūzika paša komponista izpildījumā, Kristofa Hīmana (Christoph Heemann) "kino ausij", dīdžeja un producenta Džeimsa Holdena (James Holden) dzīvās elektroniskās mūzikas uzstāšanās, kā arī daudzi citi priekšnesumi.

Skaņu meža ietvaros tiek īstenots arī vērienīgs sadarbības projekts ar norvēģu festivālu "Insomnia" - "Eksperimentālās mūzikas bākas: Rīga - Trumse". Projektā abi festivāli "apmainījušies" ar māksliniekiem, kā arī pasūtījuši vairākus jaundarbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!