Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 10. jūlijā, Rīgā norisinājās otrais "Enkurfests" pulcējot mūzikas, alus un street food cienītājus. "Ziemeļu enkura" alus darītavas pagalmā Matīsa ielā visas dienas garumā apmeklētāji varēja izbaudīt īsti karstu festivāla atmosfēru.

"Enkurfestu" atklāja alternatīvā un indie roka grupa ''Purple Negative", pēc tam sekoja uzstāšanās romantiskās mūzikas cienītājiem ''Čipsis un Dullais", hiphopa mākslinieks "March", VIŅA, stoner roka pārstāvji ''Four Minute Man'', kuri sagādāja pārsteigumu klausītājiem, jo uz pēdējo skaņdarbu viņiem uz skatuves pievienojās ''Ziemeļu enkura'' līdzīpašnieks Dāvis Linde. Vēl varēja baudīt indīroka grupu ''Židrūns'', un festivāla noslēgumā par jaudīgu finālu parūpējās grupa ''Tesa''. Par karsto atmosfēru visas dienas garumā atkal gādāja dīdžejs Toms Grēviņš.

"Ziemeļu enkurā" jau agrāk rīkoti koncerti, stāstu vakari, filmu vakari un citi pasākumi, taču "Enkurfests" ir līdz šim vērienīgākais pasākums, kas iecerēts kā tradīcija. Brūvkrogs durvis apmeklētājiem vēra 2018. gada februārī un kopš tā laika ir uzbrūvēti vairāki desmiti dažādu alus veidu, kas iekļauti regulārajā apritē, kā arī tiek turpināta jaunu alus recepšu un šķirņu radīšana. Šogad īpaši fesivālam tika radīts ''Enkurfesta'' alus, kas bija pieejams tikai festivāla laikā.

Jau šobrīd organizatori izziņo trešo "Enkurfestu", kas notiks 2022. gada 9. jūlijā.'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!