Foto: LETA

Nedēļas sākumā pirmssvētku noskaņās Dzelzceļa muzejā aizvadīti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" koncerti "Vakars.Pietura.Jasmīns.", kuru laikā tika vākti līdzekļi fonda darbības turpināšanai, tostarp tādām aktivitātēm kā digitālajam muzejam un apbalvojumam "Laiks Ziedonim", kurš pirmo reizi tiks pasniegts Ziedoņa dzimšanas dienā 3.maijā.

Koncertu repertuārā bija dzirdamas dziesmas gan no agrāk izdotā albuma "Viegli", gan no jaunā - pirms pāris nedēļām prezentētā albuma "Vakars.Pietura.Jasmīns.". "Kad sēdi pieturā, autobuss ir aizgājis, līdz nākamajam vēl kāds laiciņš, smaržo jasmīnu krūms, un tu paliec viens ar savām domām, atmiņām un sapņiem," jaunākā albuma ideju portālam "Delfi" pavēstīja fonda "Viegli" pārstāvji.

Koncertos uzstājās mūziķi, kuri piedalījās albuma "Vakars.Pietura.Jasmīns." ierakstā - Renārs Kaupers, Jānis Holšteins – Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane - Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Jānis Šipkēvics, kā arī virkne fonda dalībnieku, kuru ikdienas darbs ar mūziku nav saistīts.

"Mēs esam jautrs bariņš, kurš reizēm padzied, bet ar to fonds "Viegli" nebeidzas," teica Kaupers, izskanot koncertam. Viņš paskaidroja, ka fonda mērķis ir turpināt Ziedoņa norādītās vērtības - izcilību, degsmi, sūtību, veiksmi un stāju -, un lai to spētu paveikt, nepieciešams ikviena atbalsts. Fonds nepārtraukti meklē cilvēkus, kas ir gatavi ar savu darbu vai līdzekļiem palīdzēt fonda mērķu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!