Foto: F64
Pirmdien, 9. novembrī, klajā nācis Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" trešais mūzikas albums "Loks paliek vaļā". Tas tika prezentēts ar koncertu vilcienā, kas brauca no Rīgas uz Jūrmalu.

Ar albuma izdošanu fonds ieskandina ikgadējos ziemas koncertus, kas notiks Latvijas Dzelzceļa muzejā Rīgā, 13., 14. un 15. decembrī.

Biļešu pārdošana uz koncertiem sāksies 10. novembrī plkst. 12 portālā "Ekase.lv".

Fonda "Viegli" dibinātāja un mūziķe Māra Upmane-Holšteine dalās savās sajūtās par jauno albumu: "Man pēdējā laikā vairākkārt ienācis prātā jautājums, vai skudriņai Tipai ir jāzina, kas ir saule? Un nejaušā saskriešanās tieši ar Ziedoņa dzejoli "Kukainītis" manī rezonēja ar līdzīgu sajūtu. Kukainītis nesatraucas par pagājušo, bet mēs, lielāki, gudrāki, tik daudz laika pavadām, dzīvojot pagātnē. Nekas nekad nenoslēgsies, kosmiskās enerģijas aplis ir vaļā. Mēs esam tā sastāvdaļa, un katras beigas ir jauns sākums, bet mūsu dzīve ir līdzīga kukainīša dzīvei. Un nav skumji to konstatēt - tajā ir liels gaišums. Rakstnieks Ziedonis ir teicis: "Nekas nenoslēgsies, Tev zināmā daļā, vienkārši loks paliek vaļā"."

Jaunā albuma "Loks paliek vaļā" 12 dziesmas ar Ziedoņa vārdiem ir tapušas šī gada augustā fonda "Viegli" radošajā nometnē Ziedoņa vasaras mājās "Dzirnakmeņi" un dažādās vietās to apkārtnē. Dziesmas radās, iedzīvinot jauno pirtiņu, ieskandinot krastu pie Lojas upītes un strādājot ne tikai dienas laikā, bet arī augusta zvaigžņotajās nakts stundās, stāsta fonda pārstāvji.

Albuma "Loks paliek vaļā" dizainu veidojuši mākslinieki - Līga Kitchen un Jānis Birznieks. Albuma ierakstā piedalījušies Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, Kārlis Kazāks, viesmākslinieki un visi fonda "Viegli" veidotāji.

Jaunais albums drīzumā būs pieejams mūzikas veikalos, grāmatnīcās, kā arī digitāli - fonda mājaslapā.

No albuma izplatīšanas gūtie ienākumi tiks novirzīti Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mērķu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!