Foto: Publicitātes foto

Ar greznu un muzikāli izsmalcinātu Galā koncertu svētdienas, 30. jūlija vakarā noslēdzās 25. Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, portālu "Delfi" informē Siguldas novada pašvaldība.

Galā koncerta īpašā viešņa bija viena no pasaules vadošajiem opermūzikas soprāniem Olga Peretjatko (Krievija/Vācija), kuras balss skanējusi Eiropas slavenākajos operas namos, kā arī tenors Huans Pablo Duprē Fernandess (Čīle), kurš piedalījies operas iestudējumos Čīlē, Argentīnā, Peru, Ķīnā un Eiropā. Galā koncertā klāusītājus priecēja arī Pjērs Īvs Privo (Francija), kā arī vairāki Latvijas solisti – Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Jānis Apeinis.

Pēc Galā koncerta 25. Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki noslēdzās ar grupas "Melo-M" koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā.

Savukārt sestdienas vakarā uz Livonijas ordeņa Siguldas pils skatuves bija skatāms Džuzepes Verdi pēdējās un līdz šim Latvijā neiestudētās operas "Falstafs" brīvdabas oriģināliestudējums, kur galvenajās lomās uzstājās Pjērs Īvs Privo (Francija), Maija Kovaļevska (Latvija), kā arī Kalvis Kalniņš, Inga Šļubovska, Krišjānis Norvelis, Irma Pavāre, Ilona Bagele, Andris Ludvigs un Andris Lapiņš. Pēc brīvdabas oriģināliestudējuma Siguldas Jaunās pils dārzā skatītājus ar programmu "Interpretācijas" pārsteidza Ieva Kerēvica.

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki šovasar norisinājās no 28. līdz 30. jūlijam Livonijas ordeņa Siguldas pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!