Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Ar pilnībā izpārdotu koncertu "Arēnā Rīga" savu 35. pastāvēšanas jubileju nosvinējusi viena no pašmāju populārākajām grupām – "Jumprava". Koncerta nosaukums izvēlēts, akcentējot grupas briedumu – kā labam konjakam, kas vairāk nekā 20 gadu izturēts ozolkoka mucā.

Jau ziņots, ka pašmāju mūzikas veterānu uzstāšanās "Arēnā Rīga" bija izraisījusi lielu klausītāju interesi, ka koncerts bija pilnībā izpārdots.

Koncertā programmas pamatā bija tās visu laiku lielākie hiti, taču izskanēja arī kompozīcijas no novembra sākumā izdotā albuma "Insomnia". Koncertu iesildīja talantīgais un virtuozais mūziķis Rick Feds, bet pārsteigumu skatītājiem sagādāja Latvijas Nacionālā teātra aktieri no izrādes "Zem diviem karogiem", kas vēsta par grupas "Jumprava" ziedu laiku pagājušā gadsimta 80. gados.

Jau ziņots, ka grupa "Jumprava", svinot 35. gadu jubileju, šoruden laida klajā jaunu albumu "Insomnia" un pārizdeva 1989. gadā radīto vinila plati "Pilsēta". Plates skanējums un ieraksti nav mainīti – tie saglabāti tieši tādi, kā bija pirms 30 gadiem. Arī vāka dizainu Artūrs Tigulis veidojis kā kopiju 1989. gadā radītajam, izmainot vien plates izdošanas gadu.

Tāpat laists klajā jauns singls "Strīds", kam tapis arī video Dagmāras Legantes režijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!