Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 6. novembrī, "Latvijas 1. Rokkafejnīcā" piepildījās pirms gada paklīdušās baumas par latviešu underground mūzikas leģendu – grupas "Aurora" – atkalapvienošanos.

"Auroras" koncertā ikvienam mūzikas gardēdim bija iespēja dzirdēt jau zināmās kompozīcijas, no kurām vairākas tika izpildītas atkārtoti.

Koncertā uz skatuves kāpa trīs "Auroras" oriģinālsastāva dalībnieki – vokālists Ritvars Dižkačs, ģitārists Jānis Dubavs un basģitārists Rūdolfs Kokins.

Kopā ar "Auroru" ceturtdienas īpašajā notikumā "Latvijas 1. Rokkafejnīcā" piedalījās arī muzikālā apvienība "Zig Zag".

Auroras dalībnieki par apvienošanos stāsta: "Grupu apvienoties tieši šobrīd pamudināja apstāklis, ka esam uzaicināti kā viesi piedalīties grupas "Jumprava" jubilejas tūres koncertos."

Grupa dibināta 1987. gadā, tā dēvēta par latviešu indie rock pionieri, kuras zināmākās dziesmas "Sadauzītais bundzinieks", "Fetišists" un citas joprojām klausās un ciena ne vien grupas dalībnieku laikabiedri, bet arī jaunāki melomāni, tā vēlreiz apstiprinot "Auroras" mūzikas spēku. 1992. gadā, solistam Ritvaram Dižkačam dodoties uz ārzemēm, grupa izjuka un kopš tā laika nav uzstājusies.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!