Foto: AP/Scanpix/LETA
Aizvadītajā svētdienā ASV notikusi Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēlē jeb "Super Bowl" mačs, kā allaž, kļūstot ne tikai par vērienīgu sporta, bet arī šovbiznesa notikumu. Līdzās spēlei, īpaši gaidīts ir puslaika pārtraukuma šovs – viena no dārgākajām un iekārojamākajām vietām, kur uzstāties ir pagodinājums ikvienam popmūziķim. Šogad miljonus vērtās 14 minūtes bija atvēlētas pasaules hip-hopa elitei, piedāvājot Dr Dree, Snoop Dogg, Mary J Blidge, Kendrika Lamāra, 50 Cent un Eminema uzstāšanos.

Hip-hopa popūriju atklāja superproducents Dr Dre un repa veterāns Snoop Dogg, uz īsu brīdi ar kājām gaisā parādījās arī 50 Cent, kura uzstāšanās nebija iepriekš izziņota, bet šovu turpināja Mary J Blidge, kurai sekoja Kendrika Lamāra priekšnesums.

Īpašu mediju uzmanību izpelnījās reperis Eminems, kurš savas uzstāšanās beigās nometās uz viena ceļgala no nolieca galvu. Neoficiāla informācija liecina, ka tādējādi Eminems izrādījis cieņu un atbalstu futbolistam Kolinam Kapernikam, kurš šādā veidā 2016. gadā pauda attieksmi un protestu pret policijas brutalitāti. Ārvalstu mediji raksta, ka "Super Bowl" organizatori – ASV Nacionālā futbola līga - iepriekš nav akceptējuši šādu Eminema žestu.

Pilnā garumā "Super Bowl" puslaika šovu iespējams noskatīties šeit.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kā vēsta ārvalstu mediji, šogad "Super Bowl" klātienē noskatījās ap 70 000 skatītāju. Atgādinām, ka pērn, Covid-19 ierobežojumu dēļ spēli varēja baudīt ievērojami mazāks publikas skaits un vairāk nekā pusi sēdvietu aizņēma kartona figūras.

"Super Bowl" spēles puslaika koncerts ir viena no gada svarīgākajām popkultūras zvaigžņu stundām. Priekšnesums pulcē milzīgu auditoriju gan klātienē, gan pie TV ekrāniem – vairāk nekā 100 miljonus skatītāju ASV. Savukārt mākslinieks, kuram tiek gods uzstāties pasākumā, allaž sagādā īpaši iespaidīgu šovu.

Iepriekšējos gados "Super Bowl" spēles puslaika koncertā uzstājušies dziedātāji Lady Gaga, Bejonse, Keitija Perija, Madonna, Bruno Marss, Lenijs Kravics grupas "Coldplay", "Red Hot Chili Peppers", "Maroon 5" un citi. Pērn "Super Bowl" puslaikā uzstājās mūziķis The Weeknd, kurš pats iespaidīgajā priekšnesumā bija ieguldījis septiņus miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!