Foto: DELFI

Koncertzālē "Palladium" piektdien, 6. martā, notika pašmāju hip-hopa mākslinieka Artura Skuteļa jubilejas koncerts, svinot viņa muzikālās darbības un debijas albuma "Manī mīt" desmitgadi.

Koncerta programmu veidoja skaņdarbi no visiem astoņiem šo desmit gadu laikā izdotajiem Skuteļa albumiem, tai skaitā jaunākā – "Lavīna" –, kas tika pabeigts pagājušā gada nogalē.

Jubilejas pasākumā uz skatuves kāpa arī Skuteļa kolēģi un domubiedri ansis, Edavārdi, Eliots un citi apvienības PKI reperi, ar kuriem kopā darināta mūzika kopš 2009. gada. Programmu papildināja īpaši izveidota scenogrāfija un videoprojekcijas, bet kā īpašie viesi ar saviem solosetiem koncertu iesildīja vieni no mūsdienu spilgtākajiem latviešu bītmeikeriem: NiklāvZ, 181h un Oriole.

Arturs Skutelis ir viens no zināmākajiem un savdabīgākajiem latviešu hip-hopa mūziķiem un tekstu autoriem, studijas un radošās apvienības PKI (Eliots, ansis, Edavārdi u. c.) dibinātājs, dzīvās mūzikas grupas "Tvērumi" līderis.

Nominēts Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai "Zelta mikrofons", Latvijas "Mercury Prize" godalgas ekvivalentam – "Austras balvai", vairākas reizes ieguvis Latvijas hiphopa Gada balvu, saņēmis Zentas Mauriņas balvu, Veronikas Strēlertes piemiņas balvu u. c. apbalvojumus. Viņa mūziku var raksturot kā avangardisku hiphopu ar dažādu citu žanru klātbūtni, pilnu ar asprātīgām metaforām, vārdu spēlēm un tekstuāliem eksperimentiem, kas savīti pilsētvidē pierakstītos stāstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!