Foto: DELFI

Skandalozā Latvijas metāla grupa "Huskvarn" savu 25 gadu jubileju atzīmēja rīkojot atvadu koncerttūri "End of the Road". Apvienojoties mūziķiem no dažādiem laika periodiem koncerttūrē "Zāģēt pa īstam" jeb labāko dziesmu kopsavilkumā, grupas pats pēdējais koncerts 13. martā, melnajā piektdienā, izskanēja klubā "Melnā piektdiena".

Koncerta laikā uz skatuves bija iespēja redzēt "vaigā" un dzirdēt "dzīvajā" grupas oriģinālsastāvu izpildītās dziesmas no visiem grupas albumiem: "On The Road" (1992) , "Bomb Brain Melodies" (1995) , "Sadistika" (2006), kā arī neizdotos singlus, videoierakstus un 25 gadu periodā iemūžinātos fotoattēlus.

Grupa "Huskvarn" dibināta 1989. gadā, apvienojoties vairākiem pagrīdes grupu "Vandāls" un "Lucifers" dalībniekiem ar ģitāristu Jāni Levitu.

Laika gaitā grupa izdevusi trīs albumus un aktīvi koncertējusi, iegūstot kulta statusu vietējā skatuvē. Bieži vien grupas vārdu min kā pirmo grupu Latvijā, kas sāka spēlēt thrash metal stilā, kā arī - saista arī ar dažādiem skandāliem, galvenokārt odiozā grupas līdera "Urbix" dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!