Foto: Pauls Zvirbulis

23. jūlija vakarā ar krāšņu koncertu "Dzimuši Latvijā" tika atklāts piektais "Jūrmalas festivāla".

Koncertā, kuru apmeklēja daudzi prominenti viesi, bija iespēja tikties ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – ērģelnieci Ivetu Apkalnu, operdziedātāju Aleksandru Antoņenko, pianistu Vestardu Šimku un dziedātāju Intaru Busuli.

Viņiem uz Dzintaru koncertzāles skatuves pievienojās jaunie Latvijas talanti – pianists Kārlis Gusts Zariņš, soprāns Līga Gita Zīriņa, sitaminstrumentāliste Sonja Misiņa un dziedātāja Grēta Grantiņa, kā arī unikālais Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris, kura sastāvā muzicē labākie Latvijas jaunie mūziķi vecumā no 14 līdz 20 gadiem. Pie diriģenta pults stājās atzītais Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs Ainārs Rubiķis.

Atgādinām, ka "Jūrmalas festivāls" notiek jau piekto gadu. Festivāla goda mākslinieks ir pazīstamais tenors Aleksandrs Antoņenko. Šogad festivāla koncertos uzstāsies Intars Busulis, Vestards Šimkus, Kristīne Balanas, Andžela Goba, Alise Zinovjeva, pianisti Osokini, Latvijas Simtgades jauniešu simfoniskais orķestris un diriģents Ainārs Rubiķis, kā arī citi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!